Chef

2014

9
Recensie Chef (2014)

Jon Favreau speelt chef-kok Carl Casper. Op een dag neemt hij ontslag bij zijn baas en koopt een food truck. Samen met beste vriend Martin en zoon Percy starten ze dit avontuur op wielen.

Chef is door op 5 augustus 2014 beoordeeld met een 9 / 10.

Chef is waanzinnig! De ingrediënten verhaal, muziek en eten komen samen tot een heerlijk recept.

Grote opvallers zijn de 3 hoofdpersonages: Jon Favreau (Carl Casper), John Leguizamo (Martin) en Emjay Anthony (Percy). De chemie tussen dit drietal klopt gewoon.
Martin is hilarisch, vooral zijn oneliners. Maar ook de generatiekloof tussen vader Carl en zoon Percy levert de nodige komische scènes op. Groot veroorzaker hiervan zijn sociale media, waaronder Twitter - welke overigens heel fijntjes in de film is geïntegreerd.

‘Iedereen houdt van lekker eten, van goede muziek, van een hartverwarmend verhaal.’

De soundtrack van Chef is fenomenaal samengesteld, het aanschaffen waard. Cubaanse klanken zorgen voor de perfecte sfeer. Dé feel good film van 2014? De tijd zal het zeggen.

Chef verveeld geen moment. De film bevat een aantal gevatte scène-overgangen, vooral het eind is hier een perfect voorbeeld van. En de bereidingen van al het smakelijks doet je watertanden, je kunt het bijna ruiken.

Film moet je raken. En als je 2 uur lang met een brede grijns zit te genieten, dan is een hoge score niet meer dan logisch.
Iedereen houdt van lekker eten, iedereen houdt van goede muziek, iedereen houdt van een hartverwarmend verhaal. Dus ervaar Chef, je gaat gegarandeerd van hem houden.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Chef:

Pluspunten Chef

Heerlijk eten, Goede muziek, Hartverwarmend verhaal, Hilarische John Leguizamo, Feel good film, Twitter integratie, Leuke kleine rollen voor grote namen

Minpunten Chef

-

Nuttige recensie

8 / 9 personen vinden deze recensie van Chef nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies