The Hundred-Foot Journey (2014)

Recensie The Hundred-Foot Journey (2014)

The Hundred-Foot Journey recensie

Door Rick Schuttinga op
Hassan Kadam verhuist met zijn familie van India naar Frankrijk. In een pittoresk dorpje starten zij een Indiaas restaurant, tegenover een luxueus restaurant wat is bekroont met een Michelinster. De eigenaresse Madame Mallory (Hellen Mirren) laat deze 'concurrentie' niet zomaar ongestraft.

Ruim 2 weken na première staat The Hundred-Foot Journey nog steeds hoog op mijn watchlist. Dus begeef ik me naar de bioscoop om te genieten van deze heerlijke feel-good film.
Feel-good gaat vaak gepaard met romantiek, in deze film is dat niet anders. Hoofdrolspelers Manish Dayal (Hassan) en Charlotte Le Bon (Marguerite) hebben een klik op het scherm - een oprechte chemie lijkt het. Het Franse platteland draagt uiteraard ook bij aan de romantische sfeer. Het Franse natuurschoon is altijd genieten, zo ook in The Hundred-Foot Journey - wat zich afspeelt in een klein dorpje in de bergen.

De film is voorspelbaar, maar verrassend genoeg op een manier die totaal niet storend is. Voor de hand liggende wendingen zie je al van Hundred-Foot aankomen, en toch bederft dat de pret niet. Dit komt doordat de makers niet lang blijven stilstaan bij voor de hand liggende gebeurtenissen. In beeld brengen en snel weer door.

Het eten in The Hundred-Foot Journey is eetlust opwekkend. Maar het verhaal blijft niet aan de oppervlakte hangen. De film gaat over inlevingsvermogen en je openstellen voor andere culturen. En een belangrijke levensles; dat je ongeacht achtergrond en oorsprong, alles kunt bereiken wat je voor ogen hebt.

Cast: Helen Mirren Om Puri Manish Dayal Charlotte Lebon
Regie: Lasse Hallström
Genre: Drama
Speelduur: 2:03 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Hundred-Foot Journey:

Pluspunten

Feel-good, Romantisch, Eetlust opwekkend, Franse platteland, Voorspelbaar op een niet storende manier, Met diepere lagen

Minpunten

-

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt The Hundred-Foot Journey met een 8 / 10.

8

The Hundred-Foot Journey is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,5 / 10.

Nuttige recensie

9 / 9 personen vinden deze recensie van The Hundred-Foot Journey nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Hundred-Foot Journey
Relevante films binnen het genre Drama
7,5
Recensie Benedetta (2021)
6,5
Recensie The Man Who Sold His Skin (2021)
8,5
Recensie Drijfzand (2021)
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)