Brooklyn

2016

9
Recensie Brooklyn (2016)

In het Ierland van de jaren vijftig zijn weinig kansen weggelegd voor de jonge Eilis. Met de hulp van de kerk vertrekt ze naar Amerika waar ze maar moeilijk haar draai vindt. Totdat ze de Amerikaanse Italiaan Tony ontmoet...

Brooklyn is door op 20 maart 2016 beoordeeld met een 9 / 10.

Een schrijnend verhaal over eenzaamheid en ontheemding verandert geleidelijk in een meeslepende liefdesgeschiedenis. Eilis lijkt eindelijk haar plek te hebben gevonden wanneer ze terug naar Ierland moet; ze wordt verscheurd tussen haar twee levens. De contrasterende emoties en gevoelens bij Eilis en de andere personages zijn perfect in evenwicht waardoor de film hartverscheurend en hartverwarmend tegelijkertijd is.

Deze balans is ook in de andere aspecten van de film terug te zien. Zo is de performance van Saoirse Ronan (Eilis) nooit over the top en kent de film weinig overdreven of bombastische scènes. Ook wordt de mooie soundtrack van tijd tot tijd afgewisseld met totale verstilling; iets wat door de sterke performance en prachtige cinematografie tot zeer intense momenten leidt. De emoties liggen er nooit te dik bovenop waardoor de film oprecht en geloofwaardig aandoet.

De worsteling van Eilis met het vinden van haar thuis en daarbij haar identiteit is aan de hand van subtiele details en kleurgebruik erg mooi in beeld gebracht. Cinematografisch is er niets op de film aan de merken en ook het narratief is net als de rest van de film perfect uitgebalanceerd.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Brooklyn:

Pluspunten Brooklyn

Performance, Thematiek, Soundtrack, Perfect uitgebalanceerd, Saoirse Ronan, Emoties

Minpunten Brooklyn

-

Nuttige recensie

4 / 4 personen vinden deze recensie van Brooklyn nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series