Brooklyn

2016

9
Recensie Brooklyn (2016)

De jonge Ierse immigrant Eilis Lacey probeert in Brooklyn haar weg te vinden. Ze staat er gelukkig niet alleen voor en langzaamaan komt alles goed, met name door de liefde.

Brooklyn is door op 21 februari 2016 beoordeeld met een 9 / 10.

Romantische films zijn er in vele varianten. De échte romantische film komt helaas niet vaak voor: oprechte liefde, hartverwarmend verhaal en innemende personages.
Eind vorig jaar zijn we getrakteerd op het prachtige Carol en nu is daar alweer Brooklyn, dus het kan gelukkig wel. Zou het met de setting te maken hebben? Beide films zijn gesitueerd in de jaren '50 van de vorige eeuw. Enfin, in Brooklyn gaat de Ierse Eilis Lacey op zoek naar een spannender leven in Amerika en blijkt liefde leidend te zijn in haar keuzes.

‘Je leeft mee met Eilis en haar zoektocht naar ware liefde én een thuis.’

De film zit barstensvol schitterende personages. Van mini-rollen, zoals het Italiaanse broertje, tot rollen van meer betekenis. Zoals de opvangmoeder, een strenge doch meelevende vrouw die zorgt voor de meest komische tafelmomenten. Heerlijk gevat.

Uitstekende prestatie van Saoirse Ronan (Eilis). Haar transitie van meid naar jonge dame is ijzersterk. Ook in levenskeuzes komt de film geloofwaardig over.
Brooklyn heeft richting eind meerdere mogelijke ontknopingen, en dat maakt het verrassend - zeker niet rechtlijnig. Je leeft mee met Eilis en haar zoektocht naar ware liefde én een thuis. Prachtige film.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Brooklyn:

Pluspunten Brooklyn

Saoirse Ronan, Schitterende personages, Romantisch, Mooi, Leeft mee, Setting, Verhaal

Minpunten Brooklyn

-

Nuttige recensie

9 / 9 personen vinden deze recensie van Brooklyn nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series