Black Panther

2018

7,5
Recensie Black Panther (2018)

Na de gebeurtenissen uit Captain America: Civil War keert T'Challa (Chadwick Boseman) terug naar zijn eigen land, Wakanda, om de kroon aan te nemen en het land te beschermen als de Black Panther.

Black Panther is door op 7 februari 2018 beoordeeld met een 7,5 / 10.

In Captain America: Civil War (2016) werden wij geïntroduceerd op het personage van T'Challa/Black Panther. Nu krijgt prins T'Challa zijn eigen film om mee aan de slag te gaan.

Na een geweldige openingsscène duurt het niet lang voordat we de wereld van Wakanda betreden. Bereid je voor om je ogen uit te kijken in Wakanda. De hele cultuur van het land is fascinerend om te aanschouwen. Hiernaast is de gehele film omringt met een Afrikaanse sfeer. Van de verschillende Afrikaanse stammen die voorbijkomen tot bepaalde rituelen die worden uitgevoerd, alles omarmt de Afrikaanse cultuur.

‘Een superhelden film met een eigen identiteit om zo op te vallen onder de massa.’

Ondanks een paar goed uitgevoerde actiescènes had het eindgevecht minder op CGI moeten vertrouwen en deze had kleinschaliger gemogen. Er gebeuren teveel gebeurtenissen tegelijk, waardoor de focus minder ligt op de confrontatie tussen onze held en vijand. Een gemiste kans, aangezien Michael B. Jordan één van Marvel's meest interessante slechteriken speelt. Met een sterke persoonlijkheid en duidelijke motivatie voor zijn daden zet Michael B. Jordan een memorabele vijand neer.

Black Panther is wederom een commercieel succes voor Marvel. Een superhelden film met net een beetje meer complexiteit dan normaal en een eigen identiteit om zo op te vallen onder de massa.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Black Panther:

Pluspunten Black Panther

Fenomenale cast, Sterk acteerwerk, Chadewick Boseman als T'Challa, Michael B. Jordan als complexe vijand, Afrikaans sfeertje, Vormgeving van Wakanda, Paar gave actiescènes, Intieme momenten tussen personages, Vrouwelijke strijders, Soundtrack

Minpunten Black Panther

Eind gevecht is een chaos van verschillende gebeurtenissen, CGI is hier ook duidelijk zwak

Nuttige recensie

30 / 33 personen vinden deze recensie van Black Panther nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series