Arrival (2016)

Recensie Arrival (2016)

Arrival recensie

Door Vince Christiaans op
Wanneer mysterieuze ruimteschepen op Aarde neerdalen is het aan linguïst Louise Banks (Amy Adams) en wiskundige Ian Donnelly (Jeremy Renner) om het eerste contact te leggen met de buitenaardse bezoekers.

Arrival is een prachtige film. Een perfecte mix tussen geloofwaardige science-fiction en oprechte emotie. De film is gebaseerd op het korte verhaal The Story of Your Life (1998) van Ted Chiang en vertelt het verhaal van de eerste ontmoeting tussen de mens en een buitenaardse beschaving.


Met zo'n onderwerp is het makkelijk om een spectaculaire actiefilm te verwachten, waarbij het eerste theekransje met de groene mannetjes uitloopt op een verwoestend conflict. Met een relatief realistische en emotionele verhaallijn trakteert Arrival ons echter op een verfrissende afwisseling. 

Regisseur Denis Villeneuve vertelt zijn verhaal vanuit het oogpunt van linguïst Louise Banks (Amy Adams). We volgen Banks wanneer zij voor het eerst oog in 'oog' komt met de onbegrijpelijke buitenaardse wezens en tijdens haar inspanningen om een dialoog op gang te brengen. 

Langzaam maar zeker ontpopt Arrival zich tot een persoonlijk drama. De dreiging die de eerste helft van Villeneuves film domineert wordt uiteindelijk vervangen door een hartverscheurend besef. Het is een verbazende prestatie die mogelijk gemaakt wordt door de uitstekende regie en het indrukwekkende acteerwerk van Amy Adams. 

Cast: Jeremy Renner Amy Adams Michael Stuhlbarg Forest Whitaker
Regie: Denis Villeneuve
Genre: Sciencefiction
Speelduur: 1:56 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Arrival:

Pluspunten

Zeer sterk verhaal, Geweldig acteerwerk van Amy Adams, Regie van Denis Villeneuve, Mysterieus, Design van de Heptapods en hun schepen, Mooie beelden, Hartverscheurend slot

Minpunten

-

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Arrival met een 9 / 10.

9

Arrival is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 9 / 10.

Nuttige recensie

29 / 33 personen vinden deze recensie van Arrival nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Arrival
Relevante films binnen het genre Sciencefiction
8,5
Recensie Dune: Part One (2021)
6,5
Recensie Lapsis (2021)
5,8
Recensie The Tomorrow War (2021)
5
Recensie Chaos Walking (2021)
7,7
Recensie Ready Player One (2018)
6,3
Recensie Pacific Rim: Uprising (2018)