Arrival

2016

8,5
Recensie Arrival (2016)

Wanneer twaalf onbekende objecten boven de aarde opduiken worden taalkundige Louise Banks en wiskundige Ian Donnelly gevraagd om een manier te verzinnen waarop met de aliens gecommuniceerd kan worden.

Arrival is door op 5 november 2016 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Een verhaal over aliens is over het algemeen weinig origineel; negen van de tien keer hebben ze het op onze aarde en mensheid voorzien. De standaard alienfilm staat zo voor spanning, actie en sensatie. Maar Arrival niet; de toon en stijl die de film aanhoudt doet meer denken aan een intense drama. De film zoekt naar geloofwaardigheid, begrijpelijke keuzes en menselijkheid en weet dit perfect neer te zetten.

Dit begint allemaal met het perspectief; we kijken mee met Louise voor wie de situatie net zo absurd en onbegrijpelijk is als voor ons. Haar reacties op de omstandigheden zijn oprecht en relateerbaar. Dit zorgt niet alleen voor vragen maar ook voor spanning; de koers van de film blijft onvoorspelbaar en kent daarin wat onverwachte, spectaculaire plotwendingen. Dit houdt je van het begin tot het einde op het puntje van je stoel!

Te zien op Pathé Thuis en Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Arrival:

Pluspunten Arrival

Rol Amy Adams, Stijl en rustige toon, Zoekt naar realistische scènes, geloofwaardigheid

Minpunten Arrival

Nauwelijks aandacht voor wiskundige vraagstukken

Nuttige recensie

2 / 3 personen vinden deze recensie van Arrival nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series