Aquaman

2018

3,5
Recensie Aquaman (2018)

Arthur Curry gaat de strijd tegen de heerser van Atlantis aan, die uit is op een oorlog tussen het onderwaterrijk en onze bewoonde wereld.

Aquaman is door op 16 december 2018 beoordeeld met een 3,5 / 10.

De nek aan nek race tussen Marvel en DC is onderhand meer een bijbenen van DC geworden. Waar Marvel licht en grappig wil zijn, probeert DC donker en grappig te zijn. De combinatie van donker en grappig weten ze nog steeds niet goed te raken, Aquaman is hier een perfect voorbeeld van.

James Wan staat zeker niet boven in mijn lijstje als ik het over goede regisseurs heb. Hij heeft totaal geen creatief oog en kan een cliché niet herkennen al zou het recht voor hem staan. Zijn films zijn zo op CGI gebaseerd, dat het acteerwerk en het verhaal compleet wegvallen. Toegegeven zien de actie scenes er gaaf uit, maar dat kan een twee en een half uur lange film niet dragen.

Het karakter van Aquaman is onwijs slecht geschreven. Hij wordt de hele film als dommig neergezet, maar opeens weet hij de complete geschiedenis van het Romeinse Rijk. De hele film is gewoon erg tweedrachtig, het wil zo veel dingen zijn dat het uiteindelijk op niets uitkomt.

Al met al een zeer slecht geschreven en uitgevoerde film, met hier en daar een erg gave vecht scene. Een onbetwiste teleurstelling, wiens beste shot al in de trailer zit.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Aquaman:

Pluspunten Aquaman

Vecht scenes, Duik scene bij The Trench

Minpunten Aquaman

Stemvervorming onder water, CGI, Alle acteurs met een grotere rol (op Jason Mamoa na), Dialoog, Geforceerde grappen, clichés, Kostuums, Haar, Locatie aanduidingen, Vergetelijke slechterik, Africa cover van Pitbull

Nuttige recensie

2 / 8 personen vinden deze recensie van Aquaman nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series