Apollo 11 (2019)

Recensie Apollo 11 (2019)

Apollo 11 recensie

Door Vince Christiaans op
Deze documentaire volgt astronauten Neil Armstrong, Edwin "Buzz" Aldrin en Michael Collins tijdens de eerste maanmissie. We aanschouwen hun lancering vanaf het Kennedy Space Center, hun succesvolle landing op de Maan en hun veilige terugkeer naar Aarde.

De eerste maanlanding leeft in ons collectieve bewustzijn voort als de schimmige zwart-witbeelden van een weifelende Neil Armstrong, die als eerste mens in de geschiedenis een voet op ander hemellichaam zet. Daarna zal vrijwel iedereen zich zijn krakerige stem herinneren: ''That's one small step...'' 

De documentaire Apollo 11 doet een poging om deze iconische beelden in een rijkere context te plaatsen. Regisseur Todd Douglas Miller is daarbij niet bezig met de culturele, wetenschappelijke of politieke redenen achter de eerste reis naar de Maan, maar hij richt zich vooral op het menselijke aspect. 

Apollo 11 is daardoor niet zozeer een informatieve documentaire. Iedereen die hoopt meer te weten te komen over de technische details van de missie zal dan ook teleurgesteld de zaal verlaten. Alleen de essentiƫle informatie wordt gecommuniceerd, waardoor de documentaire nooit verandert in een collectie droge feitjes.

Het gerestaureerde beeld- en geluidsmateriaal beschikt over meer overtuigingskracht dan ooit tevoren. Hierdoor voel je je vanaf het moment dat de enorme Saturn V raket bulderend de Aarde verlaat intiem betrokken bij de reis van Armstrong, Aldrin en Collins.

Cast: Neil Armstrong Buzz Aldrin Michael Collins
Regie: Todd Douglas Miller
Genre: Documentaire Historisch
Speelduur: 1:33 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Apollo 11:

Pluspunten

Prachtig beeld en geluid, Menselijke kant wordt belicht, Geeft een goed overzicht van de gebeurtenissen, Inspirerend, Bevat nooit eerder vertoonde beelden van de maanmissie

Minpunten

-

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Apollo 11 met een 8,5 / 10.

8,5

Apollo 11 is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8 / 10.

Nuttige recensie

15 / 16 personen vinden deze recensie van Apollo 11 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Apollo 11
Relevante films binnen het genre Documentaire
7,5
Recensie Somebody Up There Likes Me (2020)
4
Recensie De Vliegende Hond (2020)
7
Recensie Punt Uit - Schluss Aus - Full Stop (2020)
5
Recensie Aquarela (2020)
8,5
Recensie Ring of Dreams (2019)
7
Recensie Mystify: Michael Hutchence (2019)