Zombieland: Double Tap

2019

7
Recensie Zombieland: Double Tap (2019)

Wanneer Little Rock (Abigail Breslin) besluit om het nest te verlaten met een jongen, is het aan Tallahassee (Woody Harrelson), Columbus (Jesse Eisenberg) en Wichita (Emma Stone) om haar op te sporen.

Zombieland: Double Tap is door op 14 november 2019 beoordeeld met een 7 / 10.

Het subgenre horror/komedie kreeg dit jaar een geweldig cadeau in de vorm van Ready Or Not (2019). Door een verrassend plot, een vleugje creativiteit en de juiste hoeveelheid zelfspot heeft deze film al permanent indruk gemaakt. Dezelfde woorden konden tien jaar geleden al toegepast worden bij de eerste Zombieland (2009) film. Een decennium lang is er hoop gehouden voor een vervolg, en nu is Zombieland: Double Tap dan eindelijk te zien.

‘De charme compleet terughalen uit het origineel lukt niet, maar de film komt wel met vlagen in de buurt.’

De cast bestond toen nog uit redelijk onbekende namen, maar zijn uitgegroeid tot grote Hollywood sterren, met in het geval van Emma Stone zelfs een Oscar op haar naam. Ondanks deze persoonlijke veranderingen voor de cast is het tienjarige tijdverschil amper te merken. De chemie is nog steeds sterk, het gekibbel tussen Woody Harrelson en Jesse Eisenberg is net zo amusant als toen, en ook de creatieve zombie moorden stellen niet teleur. Ditmaal ligt de focus meer op humor dan voorheen. Grappen en verwijzingen variëren van scherp tot flauw en sommige gaan langer door dan nodig is. De charme compleet terughalen uit het origineel lukt niet, maar de film komt wel met vlagen in de buurt.

Zombieland: Double Tap is meer van hetzelfde, wat zowel werkt als pro en con. Vernieuwend is de film namelijk niet, maar door dit vervolg krijgen we wel de kans om meer tijd te spenderen met deze leuke bende van ellende. Iets wat fans van het origineel absoluut zullen waarderen.

Te zien op Prime Video en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Zombieland: Double Tap:

Pluspunten Zombieland: Double Tap

Cast nog net zo sterk als voorheen, Leuke nieuwe gezichten, Toevoeging van geëvolueerde zombies, Prima actiescènes, Leuke verwijzingen, Aantal hilarische momenten, Meer van hetzelfde

Minpunten Zombieland: Double Tap

Meer van hetzelfde, Deel van de charme uit het origineel ontbreekt, Niet alle grappen slaan aan

Nuttige recensie

26 / 26 personen vinden deze recensie van Zombieland: Double Tap nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies