Ready or Not (2019)

Recensie Ready or Not (2019)

Ready or Not recensie

Door Jordy Gomes op
Om officieel deel uit te maken van de Le Domas familie moet Grace (Samara Weaving) deelnemen aan een spelletjesavond, bestaande uit verstoppertje spelen met mogelijk een fatale uitkomst.

Het horrorgenre heeft het jaarlijks zwaar te verduren. Van de tientallen films die uitkomen zijn er maar een handjevol die daadwerkelijk boven het gemiddelde uitsteken. Met name het subgenre horror/komedie komt moeizaam tot sterke eindresultaten. De juiste balans vinden tussen serieuze en komische momenten wordt zelden gekraakt, maar toen was daar Ready or Not.


De sfeer van de film doet denken aan het geweldige The Cabin in the Woods (2011). Spannende horror met originaliteit & creativiteit, maar die niet bang is om de absurditeit van de situatie te omarmen. Dit komt mede door de Le Domas familieleden, stuk voor stuk eigenaardige persoonlijkheden die verantwoordelijk zijn voor de meest hilarische situaties. Hiertegenover staat Samara Weaving, die met haar fantastische hoofdrol de film omhoogbrengt. Ze verkoopt een aantal pijnlijke scènes geloofwaardig en zowel haar reacties als daden zijn niet zo stompzinnig als normaal het geval bij horror-personages. Dit, evenals het contrast tussen de klunzige familieleden en Grace's gevecht om te overleven, zorgen voor een perfecte mix van horror/komedie.

Simpel, maar effectief is de beste manier om de film te omschrijven. In een genre waar veel teleurstellingen voorbijkomen is deze afwisseling verfrissend. Ready or Not behaalt mogelijk een plekje tussen mijn persoonlijke favorieten van het jaar en is één van de meest bevredigende bioscoopervaringen uit 2019.

Cast: Adam Brody Samara Weaving Mark O’Brien Henry Czerny
Andie MacDowell
Regie: Tyler Gillet Matt Bettinelli-Olpin
Genre: Horror Actie Komedie
Speelduur: 1:35 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Ready or Not:

Pluspunten

Sterke hoofdrol voor Samara Weaving, Leuke bijrollen, Perfecte balans tussen horror & komedie, Originaliteit, Creatieve en bloederige moorden, Sfeeropbouw, Soundtrack van Brian Tyler, Bevredigend slot

Minpunten

Aantal typische toevalligheden om het plot vooruit te brengen

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Ready or Not met een 7,5 / 10.

7,5

Ready or Not is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 7,5 / 10.

Nuttige recensie

41 / 41 personen vinden deze recensie van Ready or Not nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Ready or Not
Relevante films binnen het genre Horror
10
Recensie The Fly (1987)
8,5
Recensie The Curse of Frankenstein (1957)
6,5
Recensie Halloween Kills (2021)
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
0,5
Recensie Axe (1974)
6
Recensie Inferno [1980] (1980)