X-Men: Dark Phoenix

2019

5
Recensie X-Men: Dark Phoenix (2019)

Wanneer een duistere kracht zich bindt met Jean Grey (Sophie Turner) wordt zij een gevaar voor alle leden binnen het X-Men team.

X-Men: Dark Phoenix is door op 7 juni 2019 beoordeeld met een 5 / 10.

Waarnaar Marvel & Disney succes hebben met hun filmuniversum aan Avengers-gerelateerde personages, is de X-Men franchise, dat in handen ligt van 20th Century Fox en hiervan losstaat, minder succesvol. Leveren ze een sterke film af, zoals Days of Future Past (2014) of slaan ze de plank mis, als in X-Men Origins: Wolverine (2009)?

‘Wederom toont Fox geen interesse om respectvol om te gaan met hun superhelden personages.’

Helaas valt hun nieuwe aanwinst, Dark Phoenix, in de laatste categorie. Dit is de tweede poging van Fox om het iconische evenement uit de stripboeken naar het scherm te vertalen, met weer een middelmatig eindresultaat. Personages die een grote rol horen te spelen krijgen kleine bijrollen en het hoogtepunt van de afgelopen twee films (Quicksilver) wordt aan de kant geschoven. Ook de (karakter) opbouw van zijn voorgangers laat de film links liggen. Wederom toont Fox geen interesse om respectvol om te gaan met hun personages.

Nu Fox officieel is opgekocht door Disney zal X-Men: Dark Phoenix de laatste film zijn voor deze iteratie van de franchise. In de toekomst zal Disney de X-Men een reboot geven en opnemen in hun Marvel filmuniversum. Hopelijk krijgt dit superhelden team dan eindelijk het langverwachte respect dat ze verdienen.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van X-Men: Dark Phoenix:

Pluspunten X-Men: Dark Phoenix

James McAvoy als Charles Xavier, Michael Fassbender als Magneto, Sterke overige cast met prima acteerwerk, Eerste helft bevat een vrij interessante opzet, Grote actiescène op een trein, Soundtrack van Hans Zimmer, Laatste scène tussen Xavier en Magneto

Minpunten X-Men: Dark Phoenix

Tweede (onsuccesvolle) poging om het Dark Phoenix verhaal te vertalen naar het scherm, Karakters die compleet aan de kant worden geschoven, Mist een emotionele connectie, Gooit opgebouwde elementen weg uit de voorgaande films, Maakt dezelfde fouten als andere films binnen de franchise

Nuttige recensie

7 / 10 personen vinden deze recensie van X-Men: Dark Phoenix nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series