Wonder Woman (2017)

Recensie Wonder Woman (2017)

Wonder Woman recensie

Door Jordy Gomes op
Wanneer Diana (Gal Gadot) in aanraking komt met Steve Trevor (Chris Pine) proberen ze samen een manier te vinden om een eind te maken aan de Eerste Wereldoorlog.

Het is alweer vier jaar geleden dat het DC-filmuniversum op ruwe wijze van start ging met Man of Steel (2013). Met Batman v Superman (2016) & Suicide Squad (2016) leek de kwaliteit van de producties steeds meer achteruit te gaan. Nu is hier Wonder Woman, één van de betere DC films in jaren. Dit komt mede dankzij een gestructureerd verhaal en boeiende personages om je geïnvesteerd te houden.

Gal Gadot was een hoogtepunt in Batman v Superman. De nieuwsgierigheid om meer van haar personage te zien lag daarom hoog. In Wonder Woman is het Gal Gadot met haar charme die het niveau van de film omhoog tilt. De actrice brengt kracht en hoop naar het personage, hierdoor wordt Wonder Woman een heldin waar je volledig achterstaat. Verder speelt Chris Pine piloot Steve Trevor met een charisma die van het scherm spat. Dankzij de chemie tussen Chris Pine en Gal Gadot creëert de film een bepaald level van emotie en realisme die voelbaar is bij de kijker.

De personages zijn reëel, de cast vult elkaar goed aan en bepaalde actiescènes laten een flinke indruk achter. Alles bij elkaar maakt dit Wonder Woman een goede poging om de heldin eer aan te doen.

Cast: Gal Gadot Chris Pine David Thewlis Danny Huston
Ewen Bremner Saïd Taghmaoui Connie Nielsen Robin Wright
Elena Anaya
Regie: Patty Jenkins
Genre: Actie Superhelden 3D
Speelduur: 2:13 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Wonder Woman:

Pluspunten

Regie van Patty Jenkins, Prima acteerwerk van Gal Gadot en Chris Pine, Actiescènes, Eerste Wereldoorlog setting, Humoristische momenten, Wonder Woman theme in de soundtrack

Minpunten

Vijanden niet erg interessant, Teveel gebruik van slow-motion, Op sommige momenten een beetje 'cheesy', Soundtrack is 50/50

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Wonder Woman met een 7 / 10.

7

Wonder Woman is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,8 / 10.

Nuttige recensie

23 / 30 personen vinden deze recensie van Wonder Woman nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Wonder Woman
Relevante films binnen het genre Actie
9
Recensie Dune: Part One (2021)
7
Recensie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
8
Recensie Titane (2021)
7,2
Recensie Free Guy (2021)
7,5
Recensie The Suicide Squad (2021)
7,3
Recensie Jungle Cruise (2021)