Without Remorse

2021

5
Recensie Without Remorse (2021)

Wanneer zijn vrouw en ongeboren dochter worden vermoord verdenkt soldaat John Kelly (Michael B. Jordan) dat Russische huurlingen dit hebben uitgevoerd. Samen met een team gaat hij naar Rusland om wraak te zoeken.

Without Remorse is door op 8 mei 2021 beoordeeld met een 5 / 10.

De verhalen van Tom Clancy, wie kent ze niet. Het meest bekende personage van de boekenschrijver, soldaat Jack Ryan, is al meervoudig te zien geweest in films - gespeeld door bekende namen als Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck, Chris Pine én tot op heden door John Krasinski, in de Amazon Prime tv-serie (2018). Naast Jack Ryan is er nog een soldaat uit Clancy's boeken die dichtbij dezelfde beroemde status komt: John 'Clark' Kelly. Met Prime's nieuwste film, Without Remorse, stapt Michael B. Jordan in deze rol en wordt getoond hoe hij deze bijnaam heeft gekregen.

‘Het is overduidelijk dat Amazon staat te springen om het (succesvolle) materiaal van Tom Clancy te vertalen naar het scherm.’

Of het gelijknamige boek van Tom Clancy beter uitpakt dan deze verfilmde versie durf ik niet te zeggen, maar Without Remorse laat je verbazingwekkend koud. Het acteerwerk van Michael B. Jordan is goed, zoals je van hem verwacht, maar zijn aanwezigheid is niet voldoende om deze leegte op te vullen. Je hebt al honderden van dit soort films en verhalen gezien, het is clichématig, voorspelbaar en ronduit oninteressant. Een hoop geschiet, de overheid die zich overal mee bemoeit, teamleden die elkaar wantrouwen en de lijst gaat door.

Er is niet veel te vertellen over Without Remorse, binnen één dag ben ik het grootste gedeelte van de film alweer vergeten. Zonde, want de potentie is er, evenals het plan om Jack Ryan & John Clark samen te laten komen in de toekomst. Zo bevat de film ook een scène na de aftiteling voor een eventueel vervolg, genaamd Rainbow Six (wat nu in videogame vorm erg populair is). Het is overduidelijk dat Amazon staat te springen om het (succesvolle) materiaal van Tom Clancy te vertalen naar het scherm, maar zonder enige vorm van vernieuwing ben ik bang dat dit niet zal aanslaan.

Te zien op Prime Video

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Without Remorse:

Pluspunten Without Remorse

Acteerwerk van Michael B. Jordan, Andere acteurs doen wat ze kunnen met dit materiaal, Prima vormgegeven actiescènes

Minpunten Without Remorse

Clichématig verhaal, Niet erg memorabel of meeslepend, Scène na de aftiteling met een opzet naar meer

Nuttige recensie

19 / 20 personen vinden deze recensie van Without Remorse nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series