War for the Planet of the Apes

2017

9
Recensie War for the Planet of the Apes (2017)

Caesar (Andy Serkis) en zijn apen worden tot een conflict gedreven met de mensen, onder leiding van de Kolonel (Woody Harrelson).

War for the Planet of the Apes is door op 15 juli 2017 beoordeeld met een 9 / 10.

Zowel Rise of the Planet of the Apes (2011) als Dawn of the Planet of the Apes (2014) waren kwalitatief hoge films. Meestal zakt de moed weg bij het derde deel in een franchise, maar War for the Planet of the Apes toont ons de uitzondering op deze regel. 

War for the Planet of the Apes is een emotioneel gedreven, hartverscheurende film die je nog een tijdje zal bijblijven. Er zijn actiescènes, maar de film focust zich vooral op de personages. Andy Serkis is Oscar-waardig als Caesar. Dit is waarschijnlijk de beste rol die de acteur heeft neergezet. Verder toont elke close-up van de apen hoever we zijn gekomen met de CGI-technieken. Elk shot is geloofwaardig! Als laatste weet de muziek van Giacchino de film tot leven te brengen. Lange stukken zijn zonder dialogen, waardoor de muziek de kans krijgt om te stralen.

War for the Planet of the Apes kiest voor drama i.p.v. actie. De film komt samen in een perfect slot, die toch ruimte overlaat voor de toekomst. Met de komst van War for the Planet of the Apes is het nu zeker: Deze nieuwe Planet of the Apes trilogie (Rise, Dawn, War) is de beste trilogie die we hebben gehad sinds The Lord of the Rings (2001 – 2003).

Te zien op Disney+

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van War for the Planet of the Apes:

Pluspunten War for the Planet of the Apes

Regie van Matt Reeves, Meesterlijke CGI, Andy Serkis is Oscar-waardig als Caesar, Amiah Miller als Nova, Karin Konoval als Maurice, Terry Notary als Rocket, Steve Zahn als Bad Ape, Muziek van Michael Giacchino, Diepe drama, Emotie, Actiemomenten, Perfect eind

Minpunten War for the Planet of the Apes

-

Over War for the Planet of the Apes

Regie

Matt Reeves

Cast

Andy SerkisWoody HarrelsonSteve ZahnJudy GreerToby Kebbell

Genre

SciencefictionActie

Thema

ApocalypsDierenOorlog

Taal

Engels

Duur

2:20 uur

Nuttige recensie

60 / 65 personen vinden deze recensie van War for the Planet of the Apes nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series