War Dogs

2016

7
Recensie War Dogs (2016)

David (Miles Teller) wordt door zijn oude schoolvriend Efraim (Jonah Hill) overgehaald om een slaatje te slaan uit de oorlog in Irak. Al snel komen ze in aanraking met duistere kant van de internationale wapenhandel.

War Dogs is door op 1 september 2016 beoordeeld met een 7 / 10.

Regisseur Todd Phillips werd bekend met succesvolle komedies zoals Old School (2003), The Hangover (2009) en Due Date (2010). Nu waagt hij zich aan een serieuzer project genaamd War Dogs. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van twee jonge Amerikaanse wapenhandelaren.

Ondanks het serieuze onderwerp valt er genoeg te lachen met War Dogs. De humor is vooral afkomstig van Jonah Hill, die de achterbakse Efraim voorziet van een slijmerige charme. Daarnaast neemt de film vaak zo'n absurde wendingen dat het haast onvoorstelbaar is dat er een waargebeurd verhaal achter schuilgaat.

Helaas leidt deze humoristische insteek iets te veel af van de duistere kanten van het verhaal. Als kijker krijg je slechts een oppervlakkige indruk van hoe fucked up de gevolgen van David en Efraims praktijken wel niet zijn. Phillips wil het luchtig houden, maar dit gaat ten koste van de impact van het verhaal.

Ondanks deze zwakte blijft War Dogs een heel prettige filmervaring. Het is een luchtige kijk op een serieus onderwerp, vlot verteld door regisseur Todd Phillips en met sterke acteerprestaties van Miles Teller en Jonah Hill.

Te zien op Pathé Thuis en Viaplay

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van War Dogs:

Pluspunten War Dogs

Sterke cast, Lekker tempo, Humor, Het lachje van Jonah Hill

Minpunten War Dogs

Humor doet af aan de impact van het verhaal

Nuttige recensie

23 / 23 personen vinden deze recensie van War Dogs nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies