War Dogs

2016

5,5
Recensie War Dogs (2016)

Twee bevriende twintigers proberen winst te maken met een nog vrij onbekend initiatief van de overheid; kleine ondernemingen kunnen bieden op contracten van het Amerikaanse leger. Ze beginnen klein, maar al snel lopen de bedragen op en nemen zij het er goed van.

War Dogs is door op 26 augustus 2016 beoordeeld met een 5,5 / 10.

War Dogs klinkt direct heel aantrekkelijk. Een duo wat met flink bluffen keiharde dollars verdient aan de (illegale) wapenhandel. En samengevat is dit volkomen correct. Essentieel is wel dat het gaat om maar twee transacties.

‘Het verhaal blijft steken, wat zorgt voor flinke afname in spanning.’

Na de kennismaking van de twee heren is de eerste wapenhandel direct een hele toffe. Het duo David Packouz (Miles Teller) en Efraim Diveroli (Jonah Hill) reizen per truck van Jordanië naar Bagdad, Irak. Het belooft veel goeds, maar daarna gaat War Dogs alleen nog maar over een vondst in Albanië. Daar blijft het bij. Het verhaal blijft steken, wat zorgt voor flinke afname in spanning.

De lach van de Joods Christelijke anarchist Diveroli is aanstekelijk en de waargebeurde basis is bizar, maar een film als War Dogs heeft meer nodig. Het resultaat is een sterk begin, langdradig midden en clichématig eind.

Te zien op Pathé Thuis en Viaplay

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van War Dogs:

Pluspunten War Dogs

Eerste handel, Lach van Jonah Hill, Sterk begin

Minpunten War Dogs

Spanningsafname, Langdradig, Clichématig slot

Nuttige recensie

7 / 7 personen vinden deze recensie van War Dogs nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies