Unhinged (2020)

Recensie Unhinged (2020)

Unhinged recensie

Door Jordy Gomes op
Wanneer een moeder (Caren Pistorius) te hardhandig toetert naar de auto voor haar, begint de man in deze auto (Russell Crowe) haar te stalken, met gevaarlijke gebeurtenissen als gevolg.

Werp een blik naar de omschrijving hierboven of bekijk eens de trailer van Unhinged (2020). Het plot klinkt absurd en aan de eerste beelden te zien hoef je geen hoge kwaliteitsfilm te verwachten. Deze voorspellingen waren dan ook correct. Echter kan wel gezegd worden dat Unhinged, vanwege zijn absurditeit en overdrevenheid, een vermakelijke zit kan zijn met de juiste mensen.


Als we naar de kern van dit verhaal kijken gaat het om een vrouw die niet op een beleefde manier toeterde naar het personage van Russel Crowe en ook niet haar excuses aan hem had aangeboden. Tja, dat pikt hij natuurlijk niet en nu moet de vrouw gewoon hartstikke dood. Dat is de logica waar deze film mee werkt. In dit geval is Unhinged wel een bijpassende titel, want dit plot en de hilarische gebeurtenissen die volgen zijn absoluut 'losgeslagen'.

Russell Crowe speelt heerlijk over-the-top en de achtervolgingen tussen hem en deze vrouw zijn grappig door alle chaos die wordt veroorzaakt. Auto's worden links en rechts in prak gereden en er zijn zelfs een aantal bloederige momenten aanwezig. In alle opzichten voelt dit aan als een B-thriller van de jaren '80 of '90. Lachwekkend op de verkeerde manieren, maar toch zo bizar in zijn uitvoering dat het genoeg blijft boeien om door te kijken.

De volle mep betalen om Unhinged in de bioscoop te bekijken is het misschien niet waard. De film is gemaakt in samenwerking met Amazon Studios, waardoor het niet zal verbazen als Unhinged uiteindelijk op Amazon Prime belandt (wat recent ook beschikbaar is in Nederland). Mocht dit het geval zijn, of eventueel op een andere streamingdienst, dan zeg ik ga ervoor. Unhinged is namelijk zo dom en stom, dat een avondje vermaak er prima inzit.

Cast: Russell Crowe Caren Pistorious Gabriel Bateman Jimmi Simpson
Regie: Derrick Borte
Genre: Thriller
Speelduur: 1:31 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Unhinged:

Pluspunten

Heerlijk over-the-top acteerwerk van Russell Crowe, Goed gebruik van auto-stunts, Paar bloederige momenten, Onwijs grappig en vermakelijk om naar te kijken

Minpunten

Totaal geen kwaliteitsfilm, Bizar en vergezocht plot dat nergens op slaat, Voelt aan als een cheesy jaren '80 of '90 film, Een aantal standaard clich├ęs en voorspelbare gebeurtenissen

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Unhinged met een 5 / 10.

5

Unhinged is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,3 / 10.

Nuttige recensie

20 / 22 personen vinden deze recensie van Unhinged nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Unhinged
Relevante films binnen het genre Thriller
9,6
Recensie Jaws (1975)
7
Recensie The Devil All the Time (2020)
5,8
Recensie Antebellum (2020)
7,5
Recensie I’m Thinking of Ending Things (2020)
8,5
Recensie The  Birds (1963)
6
Recensie Relic (2020)