Une Enfance

2015

7,5
Recensie Une Enfance (2015)

Jimmy is 13 jaar en woont samen met zijn broertje, moeder en diens vriend in een troosteloos Frans stadje. Van opvoeding is geen sprake en Jimmy wordt aan zijn lot overgelaten.

Une Enfance is door op 20 september 2015 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Une Enfance lijkt een troosteloze en sombere film te worden. En ondanks dat het verhaal flinke dieptepunten kent, is de boodschap heel opportunistisch. Een slechte komaf hoeft niet van invloed te zijn op jouw eigen toekomst. Als de mentaal sterke Jimmy iets van zijn leven wilt maken, moet hij het zelf regelen, er is niemand op wie hij kan bouwen.

‘Een slechte komaf hoeft niet van invloed te zijn op jouw eigen toekomst.’

In de kern een heel triest verhaal, maar Jimmy's persoonlijkheid en handelen laten je positiviteit ervaren. Vooral de prachtige broederliefde is duidelijk voelbaar. Jimmy heeft een haat-liefde verhouding met zijn broertje Kevin, maar wanneer Kevin steun zoekt vinden de twee elkaar. In Une Enfance worden hartverwarmend momenten abrupt verstoord en zijn plots verontrustend. De film is nergens vlak en nooit saai.

Een zwakke thuisbasis is helaas voor te veel kinderen dagelijkse realiteit; kind zijn van een ouder die nooit ouder had mogen worden. Al wil dat nog niet zeggen dat het kind geen leven/toekomst verdient, Jimmy bewijst namelijk anders. Je gaat van hem houden, je sluit hem in het hart. Deze goedzak gun je alle goeds, bovenal zorgzame en liefdevolle ouders, maar of het lot dat voor hem in petto heeft is maar de vraag.

Te zien op myLum

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Une Enfance:

Pluspunten Une Enfance

Alexi Mathieu (Jimmy), Verhaal, Raakt je, Positiviteit, Hartverwarmend, Abrupt, Verontrustend

Minpunten Une Enfance

-

Nuttige recensie

8 / 8 personen vinden deze recensie van Une Enfance nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series