Uncle Frank (2020)

Recensie Uncle Frank (2020)

Uncle Frank recensie

Door Kurt Velghe op
Oom Frank is homo en mijdt zoveel mogelijk contact met zijn familie omdat zijn vader het niet nalaat om openlijk zijn afkeer voor homo’s te laten blijken. Hij houdt zijn geaardheid dan ook voor zich. Als zijn vader echter komt te overlijden, wordt hij geconfronteerd met zijn verleden en gedwongen om dat verleden een plaats te geven.

Van sommige films verwacht je op zich niet zo heel veel, maar bij het bekijken blijken ze dan toch een meer dan aangename verrassing te zijn. Deze valt onder deze categorie. Dit is een echte feelgood-film en af en toe voelt het gewoon goed om naar zo’n film te kijken.

Er komen nochtans vrij grote thema’s aan bod zonder al te moraliserend te worden. De conservatieve familie “southerners” worstelen zichtbaar met het feit dat Frank homo is. Vader kan daar al helemaal niet mee om. De jonge Beth weet niet zo goed wat ze wil met haar leven, maar dankzij de wereldse Frank komt ze tot de conclusie dat ze niet moet zijn wie de anderen willen dat ze is. Ze moet zelf haar richting kiezen en opkomen voor wie ze is.

Eigenlijk is de film een soort mix tussen een coming-of-age film en een drama over een man die worstelt met zijn verleden en zijn geaardheid. Gelukkig is de humor voldoende aanwezig, vooral in de vorm van de islamitische vriend van Frank, Wally. En toch is Wally niet alleen maar de comic relief, maar een man van vlees en bloed met zijn wensen en beperkingen. Heel wat leuke personages passeren de revue, gespeeld door rasacteurs. Mammaw wordt gespeeld door de immer degelijke Margo Martindale. Sophia Lillis laat nog maar eens haar grote talent zien, maar het is Paul Bettany die met de film gaat lopen als de met zichzelf worstelende oom Frank. Een echte feelgood-film die afstevent op een bevredigend einde. Heel leuk kijkvoer voor iedereen die van dit soort films houdt.

Cast: Paul Bettany Sophia Lillis Peter Macdissi
Regie: Alan Ball
Genre: Komedie Drama
Speelduur: 1:35 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Uncle Frank:

Pluspunten

De immer degelijke Margo Martindale, Sophia Lillis, Paul Bettany (altijd goed), Humor, Kleurrijke personages, Algehele sfeer

Minpunten

Flirt af en toe met het melige, Niet alle personages zijn even goed uitgewerkt

Beoordeling

Kurt Velghe beoordeelt Uncle Frank met een 8 / 10.

8

Uncle Frank is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,5 / 10.

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Uncle Frank nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Uncle Frank
Relevante films binnen het genre Komedie
8
Recensie Druk (2021)
7,2
Recensie Free Guy (2021)
4
Recensie Space Jam: A New Legacy (2021)
7,5
Recensie Mijn Vader is een Saucisse (2021)
5
Recensie Mandibules (2021)
5
Recensie Tom & Jerry (2021)