Train Driver’s Diary

2016

6
Recensie Train Driver’s Diary (2016)

Statistieken tonen dat gedurende zijn/haar loopbaan een treinmachinist gemiddeld 15 tot 20 mensen doodt. Dit is een verhaal over deze onschuldige massamoordenaars.

Train Driver’s Diary is door op 5 november 2016 beoordeeld met een 6 / 10.

De treinmachinist als massamoordenaar. In de echte wereld is het resultaat vaker een trauma dan een felicitatie, maar gelukkig staat de filmwereld los van de echte en kan alles.

In Train Driver's Diary maken we kennis met oudgediende Ilija die al tientallen moorden op zijn naam heeft staan. Hij wilt zijn aangenomen zoon Sima eenzelfde leven besparen en verbiedt hem treinmachinist te worden. In de navolgende strijd is het niet de vraag is of, maar wanneer.

‘De treinmachinist als massamoordenaar.’

Het mag duidelijk zijn dat het fundament van Train Driver's Diary komedie is. Het is dan jammer dat de losse grappen tussendoor op één hand te tellen zijn - wat betreft kwaliteit zit het gelukkig wel goed. Hoogtepunt zit in de ontknoping wanneer de kleine puzzelstukjes op hun plek vallen. Droogkomisch uitgevoerd.

Train Driver's Diary is een onserieuze tragikomedie. Aandoenlijk, met luchtigheid gebracht. Een kleinschalige film van Servische bodem. Vooral in setting erg geslaagd. Interieur uit de Koude Oorlog, kleurrijke locomotieven, wonen in treindepots; heel Train Driver's Diary ademt trein.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Train Driver’s Diary:

Pluspunten Train Driver’s Diary

Setting, Kleurrijk, Kwaliteit, Verhaal, Bij vlagen komisch, Ontknoping

Minpunten Train Driver’s Diary

Soms traag en saai, Eenvoudig, Weinig grappen

Nuttige recensie

1 / 1 personen vinden deze recensie van Train Driver’s Diary nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies