Titane

2021

8
Recensie Titane (2021)

Nadat Alexia zich schuldig heeft gemaakt aan een reeks gewelddadige misdaden slaat ze op de vlucht en neemt ze de identiteit aan van een al jaren vermiste jongen, Adrien. Zijn vader onthaalt haar liefdevol als zijn verloren zoon.

Titane is door op 18 augustus 2021 beoordeeld met een 8 / 10.

Zorg dat je de eerste minuten van Titane niet mist. Razendsnel is het verhaal opgezet en belanden we in het heden. In de korte intro ken je de oorzaak van het opvallende litteken en heb je een glimp op kunnen vangen van de complexe identiteit van Alexia. Ze heeft soms vuur in haar ogen waar je als kijker bang van wordt.

‘Voor als je een kwalitatief goede film wilt zien die vreemd, bijzonder en uniek tegelijk is.’

Regisseur Julia Ducournau is ook de maker van de kannibalistische film Raw (2017). Het geeft een indicatie wat je kunt verwachten. In Ducournau's wereld kan namelijk alles. Steeds weer een stapje verder, iedere keer weer de overtreffende trap.
Als het tot een nieuw hoogtepunt komt zit je pas halverwege. Dit moment markeert hoofdstuk twee. Een psychische tweestrijd met vader Vincent. Rustiger vaarwater, maar niet normaler. Titane blijft intrigeren, ondanks de bizarre gebeurtenissen. Je merkt aan alles dat het opbouwt naar een climax, eentje die je weet te verrassen.

Denk aan een amateuristische B-film: nul budget, onnozel script en slechte acteurs - maar dan in alles tegenovergesteld. Niet voor iedereen geschikt, wellicht niet weggelegd voor de casual filmkijker. Wil je echter iets anders dan is Titane een aanrader. Voor als je een kwalitatief goede film wilt zien die vreemd, bijzonder en uniek tegelijk is. Deze film moet je ervaren. Sta ervoor open en stel geen vragen.

Te zien op Picl en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Titane:

Pluspunten Titane

Intro, Personage Alexia, De wereld van Ducournau, Bruut, Bijzonder, Uniek, Kwalitatief, Ontknoping

Minpunten Titane

-

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van Titane nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers