Titane (2021)

Recensie Titane (2021)

Titane recensie

Door Rick Schuttinga op
Nadat Alexia zich schuldig heeft gemaakt aan een reeks gewelddadige misdaden slaat ze op de vlucht en neemt ze de identiteit aan van een al jaren vermiste jongen, Adrien. Zijn vader onthaalt haar liefdevol als zijn verloren zoon.

Zorg dat je de eerste minuten van Titane niet mist. Razendsnel is het verhaal opgezet en belanden we in het heden. In de korte intro ken je de oorzaak van het opvallende litteken en heb je een glimp op kunnen vangen van de complexe identiteit van Alexia. Ze heeft soms vuur in haar ogen waar je als kijker bang van wordt.

Regisseur Julia Ducournau is ook de maker van de kannibalistische film Raw (2017). Het geeft een indicatie wat je kunt verwachten. In Ducournau's wereld kan namelijk alles. Steeds weer een stapje verder, iedere keer weer de overtreffende trap.
Als het tot een nieuw hoogtepunt komt zit je pas halverwege. Dit moment markeert hoofdstuk twee. Een psychische tweestrijd met vader Vincent. Rustiger vaarwater, maar niet normaler. Titane blijft intrigeren, ondanks de bizarre gebeurtenissen. Je merkt aan alles dat het opbouwt naar een climax, eentje die je weet te verrassen.

Denk aan een amateuristische B-film: nul budget, onnozel script en slechte acteurs - maar dan in alles tegenovergesteld. Niet voor iedereen geschikt, wellicht niet weggelegd voor de casual filmkijker. Wil je echter iets anders dan is Titane een aanrader. Voor als je een kwalitatief goede film wilt zien die vreemd, bijzonder en uniek tegelijk is. Deze film moet je ervaren. Sta ervoor open en stel geen vragen.

Titane draait sinds 26 augustus in de bioscoop.

Cast: Vincent Lindon Agathe Rousselle
Regie: Julia Ducournau
Genre: Thriller Actie Drama
Speelduur: 1:48 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Titane:

Pluspunten

Intro, Personage Alexia, De wereld van Ducournau, Bruut, Bijzonder, Uniek, Kwalitatief, Ontknoping

Minpunten

-

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt Titane met een 8 / 10.

8

Titane is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 8 / 10.

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Titane nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Titane
Relevante films binnen het genre Thriller
7,5
Recensie Surge (2021)
6
Recensie Reminiscence (2021)
9
Recensie La Haine (1995)
2,5
Recensie Old (2021)
7,4
Recensie A Quiet Place Part II (2021)
6
Recensie Spiral: From the Legacy of Saw (2021)