Raw

2017

8,5
Recensie Raw (2017)

Wanneer een jonge vegetarische studente een ontgroeningsritueel moet ondergaan op de universiteit voor diergeneeskunde, ontstaat een onverzadigbare honger naar vlees.

Raw is door op 28 januari 2017 beoordeeld met een 8,5 / 10.

De combinatie vegetariër en onverzadigbare honger naar vlees is natuurlijk een gouden combinatie. Helemaal als dit uitmondt in kannibalisme. Een afrader dus? Voor reguliere filmkijkers waarschijnlijk wel, ondanks dat dit toch enigszins het instapniveau is voor het horror-gore genre - al is horror al lang niet voor iedereen weggelegd. Voor liefhebbers echter, is Raw een onbetwiste aanrader.

Niemand zal tegenspreken dat de gebeurtenissen in Raw abnormaal zijn. Dit gebeurt niet in het dagelijks leven - althans, dat hoop ik. Maar daarom is er film, om een nieuwe wereld te creëren en aan een breed publiek te tonen.

‘Raw is bloederig en bij vlagen best heftig.’

Garance Marillier speelt werelds de rol van vegetariër in transitie. Zonder enige gêne, en dat is nodig voor de uitbundige en grenzeloze Justine. Met gemak is ze razendsnel alle studenten de baas, zowel als personage als acteur.

Raw is bloederig en bij vlagen best heftig, maar met voldoende rust om even bij te komen. Een goed ontworpen achtbaan met een spanningsboog die zichzelf geen moment overspeelt.

Te zien op CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Raw:

Pluspunten Raw

Combinatie, Kannibalisme, Aanrader voor liefhebbers, Nieuwe wereld creëren, Garance Marillier, Bloederig, maar met voldoende ademrust, Posterontwerp

Minpunten Raw

-

Over Raw

Regie

Julia Ducournau

Cast

Ella RumpfGarance Marillier

Genre

Horror

Thema

Gore

Taal

Buitenlands

Duur

1:39 uur

Nuttige recensie

8 / 8 personen vinden deze recensie van Raw nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere horrorfilms en -series