Tick, Tick... Boom!

2021

7,5
Recensie Tick, Tick... Boom! (2021)

Jonathan Larson schrijft al jaren aan een musical, Superbia, maar geraakt er maar niet uit. Als zijn dertigste verjaardag nadert, wordt hij overvallen door twijfels en gaat ook zijn vriendin Susan op de rem staan omdat ze vindt dat zij al jaren haar leven “on hold” zet voor hem.

Tick, Tick... Boom! is door op 4 december 2021 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Lin-Manuel Miranda lijkt wel de coming man in Hollywood na het magistrale Hamilton. We zagen dit jaar al zijn In The Heights in de bioscoop en nu verrast hij ons met deze Netflix original over Jonathan Larson. De film werd geschreven door Steven Levenson en is gebaseerd op de semi-autobiografische musical met dezelfde naam van Jonathan Larson.

‘Andrew Garfield is goed gecast als de positieve, maar tegelijkertijd twijfelende Larson. Hij laat bovendien horen dat hij ook over een goede zangstem beschikt.’

Andrew Garfield is goed gecast als de positieve, maar tegelijkertijd twijfelende Larson. Hij laat bovendien horen dat hij ook over een goede zangstem beschikt. Daarnaast bevat de film een aantal knappe musicalnummers.

Qua opbouw had het wat mij betreft wat strakker gekund. Tijdens de film kon ik het niet laten om af en toe eens op mijn uurwerk te kijken wat niet altijd een even goede indicator is natuurlijk. Gelukkig komt er telkens net op tijd een interessante nieuwe wending waardoor het plezier blijft.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Tick, Tick... Boom!:

Pluspunten Tick, Tick... Boom!

Knappe musicalnummers, Een uitstekende Andrew Garfield, Interessante wendingen

Minpunten Tick, Tick... Boom!

Opbouw had strakker gekund

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Tick, Tick... Boom! nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series