Three Identical Strangers

2019

8
Recensie Three Identical Strangers (2019)

Begin jaren tachtig komen drie jong volwassen mannen tot de ontdekking broers te zijn. Als baby zijn zij ter adoptie gescheiden aangeboden, wat later onderdeel van een niet openbaar experiment zal blijken. Dit gegeven heeft grote invloed om het verdere verloop van de levens van de broers.

Three Identical Strangers is door op 16 mei 2019 beoordeeld met een 8 / 10.

Three Identical Strangers vertelt het verhaal van drie jonge mannen die bij toeval tot de ontdekking komen broers zijn te zijn. Het feit dat zij bij geboorte ter adoptie, gescheiden zijn aangeboden bij verschillende gezinnen roept vragen op. Aan de hand van een onderzoeksjournalist weten zij nieuwe feiten te achterhalen die de motivatie van het experiment moet achterhalen.

Three Identical Strangers kent zijn herkomst in een post Freudiaanse tijd wanneer er nog veel vragen over de mens en zijn gedrag onbeantwoord zijn. Deze documentaire laat zien hoe de wetenschap ethische normen doet vervagen om een zogenaamd groter doel te dienen. Op indrukwekkende wijze wordt de impact op het individu en alle betrokkenen in beeld gebracht.

Naast het feit dat de film inzicht geeft in een persoonlijke kwestie bewijst het ook zijn waarde voor de direct betrokkenen. Dit maakt de documentaire van een bizar en onwaarschijnlijk verhaal minstens zo relevant. De film heeft een uitstekend tempo en solide opbouw, en ondanks dat het verloop zich gaande weg doet raden is de impact van de gebeurtenissen er niet minder om. Een verhaal dat verdiend verteld te worden.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Three Identical Strangers:

Pluspunten Three Identical Strangers

Authentiek, Relevant, Respectvol, In balans

Minpunten Three Identical Strangers

-

Over Three Identical Strangers

Regie

Tim Wardle

Cast

Silvi Alzetta-RealiEddy GallandRon Guttman

Genre

Drama

Thema

FamilieLevensvragenMysterieDetective

Taal

Engels

Duur

1:36 uur

Nuttige recensie

4 / 5 personen vinden deze recensie van Three Identical Strangers nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series