The Worst Person in the World

2022

7,5
Recensie The Worst Person in the World (2022)

Julie weet het niet zo goed. Ze twijfelt constant welk carrièrepad ze nu eigenlijk wil bewandelen om uiteindelijk te gaan werken in een boekhandel. Met haar liefdesleven gaat het net zo. Ook daar weet ze niet zo goed wat ze wil, tot ze Aksel leert kennen met wie ze een leuke relatie heeft. Maar dan ontmoet ze Eivind... en alweer staat haar leventje op zijn kop. Een verhaal over een vrouw op zoek naar haar identiteit.

The Worst Person in the World is door op 26 november 2021 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Joachim Trier bekijkt de romantische komedie vanuit een andere hoek. Jonge mensen van nu geloven niet meer in de eeuwige liefde. Een relatie is goed zolang die duurt, maar eenmaal het vuur weg is, is het misschien wel tijd om op zoek te gaan naar iemand anders. Dat is precies wat Julie doet. Ze weet het niet zo goed en ze heeft ook haar twijfels, want wat is het juiste pad?

‘Joachim Trier maakt een romantische komedie die het aandurft om het genre eens vanuit een andere hoek te bekijken.’

Trier heeft geluk met zijn centrale trio. Alledrie spelen ze hun rol voortreffelijk en bijzonder geloofwaardig. Het is echter Renate Reinsve die met de mooiste pluimen gaat lopen met haar frisse verschijning en haar ultra spontane spel. Je gelooft werkelijk ieder woord dat ze zegt en elke handeling die ze doet.

De film bezwijkt af en toe bijna onder zijn eigen speelduur, maar komt telkens net op tijd met een nieuwe leuke vondst of een verrassende wending op de proppen om het geheel fris en aangenaam te houden. De scène waarin Julie Aksel even achterlaat om met Eivind te kussen, is knap gevonden en prachtig in zijn eenvoud (de tijd staat letterlijk stil). Hetzelfde kan gezegd worden van de drugsscène. Kortom, een romantische komedie die het aandurft om het genre eens vanuit een andere hoek te bekijken - en dat werkt.

Te zien op Picl en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Worst Person in the World:

Pluspunten The Worst Person in the World

Frisse regie, Knappe vondsten, Verrassende wendingen, De acteerprestaties, Renate Reinsve, De originele insteek in het genre

Minpunten The Worst Person in the World

De speelduur, Bepaalde dialogen duren te lang

Nuttige recensie

7 / 7 personen vinden deze recensie van The Worst Person in the World nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series