The Wall

2017

6,5
Recensie The Wall (2017)

Twee Amerikaanse soldaten moeten zich verschuilen achter de ‘muur’, om zien te overleven tegen een Irakese sniper.

The Wall is door op 1 juni 2017 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Net als Free Fire (2017) is ook The Wall een film die zich afspeelt op één locatie. Maar in tegenstelling tot Free Fire bevat The Wall maar twee acteurs (Aaron Taylor-Johnson én John Cena). De Irakese sniper wordt nooit gezien, hij blijft een mysterieuze persoon op de achtergrond.

Aaron Taylor-Johnson speelt onze hoofdpersoon en laat met zijn acteerprestatie een grootste indruk achter. Ook John Cena heeft een bijrolletje als sergeant. Met zijn droge opmerkingen én charisma maakt hij de film een stuk luchtiger. We horen de Irakese sniper alleen d.m.v. radiocommunicatie. Deze sniper heeft het mentaal voorzien op onze soldaten, het verandert al snel in een soort kat-en-muisspel.

Helaas is de film, ondanks de enorm korte speelduur, te langdradig. The Wall is kleinschalig, met geen grote explosies of slagvelden in zicht. Dit zou juist de film kunnen differentiëren van de andere oorlogsfilms. Maar de film slaagt er niet in om je aandacht vast te houden. Het gehele middenstuk voelt alsof deze geen recht heeft van bestaan. 

The Wall eindigt ook nog eens enorm abrupt en heel onbevredigend. Mocht je echt fan zijn van het genre is The Wall een kijkje waard, maar dan wel thuis op de bank.

Te zien op Prime Video

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Wall:

Pluspunten The Wall

Interessant concept, Setting, Sterk acteerwerk van Aaron Taylor-Johnson, grappige bijrol voor John Cena

Minpunten The Wall

Te langdradig voor dit concept, Hele middenstuk voelt alsof deze niks toevoegt, Laat geen diepe indruk achter, Wordt eentonig, Bevat (op paar momenten na) geen echt spanningsgevoel, Afgezaagd en abrupt einde

Over The Wall

Regie

Doug Liman

Cast

Aaron Taylor-JohnsonJohn CenaLaith Nakli

Genre

Actie

Thema

OorlogVriendschapOverleven

Taal

Engels

Duur

1:30 uur

Nuttige recensie

27 / 30 personen vinden deze recensie van The Wall nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series