The Square

2017

8,5
Recensie The Square (2017)

Christian, de gerespecteerde curator van een modern museum, krijgt veel zaken naar zijn hoofd geslingerd die hij steeds maar weer probeert op te lossen.

The Square is door op 17 september 2017 beoordeeld met een 8,5 / 10.

The Square, niets meer dan een lichtgevend vierkant op het binnenterrein van het museum, staat centraal in deze satire. De kunstwereld te kakken zetten, makkelijker krijg je het niet. Het is de knipoog naar de serieusheid van kunst. Neem bijvoorbeeld het deels opgezogen en daardoor 'aangetaste' werk; een prachtvoorbeeld van hoe beknepen 'kunst' wordt benaderd. Schitterend. Of het diner wat volledig uit de hand loopt, maar als kunstproject zeer geslaagd is - hét huzarenstukje van de film!

‘Boordevol grappige dialogen en bijzonder ongemakkelijke situaties.’

Toch is het leven van Christian de rode draad in deze komische film. Waar hij dagelijks in verzeilt raakt is bijna ongeloofwaardig. Toch levert dit een hoop toffe mini-verhalen op, met steeds weer nieuwe personages, welke geen moment gaan vervelen.
The Square zit boordevol grappige dialogen en bijzonder ongemakkelijke situaties. En als afsluiter nog een wijze les om je voldaan naar huis te sturen: fouten maakt iedereen, maar zie ze onder ogen ze en corrigeer ze tijdig, want voor je het weet is het te laat.

Te zien op CineMember, Cineville en myLum

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Square:

Pluspunten The Square

Satire, Komisch, Dialogen, Gevat, Diner, Losse verhalen, Hilarisch ongemakkelijk

Minpunten The Square

-

Over The Square

Regie

Ruben Östlund

Cast

Dominic WestClaes BangElisabeth Moss

Genre

Komedie

Thema

KunstSatire

Taal

Buitenlands

Duur

2:22 uur

Nuttige recensie

8 / 9 personen vinden deze recensie van The Square nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies