The Saint of the Impossible

2022

5
Recensie The Saint of the Impossible (2022)

De Peruaanse jongeren Paul en Tito zijn illegaal in New York, waar ze de kost verdienen als maaltijdbezorgers. Naast geldproblemen dreigt uitzetting, maar de twee dromen vooral over liefde.

The Saint of the Impossible is door op 15 mei 2022 beoordeeld met een 5 / 10.

The Saint of the Impossible is de boekverfilming van Arnon Grunberg's 'De Heilige Antonio'. Hierin overleven de twee sympathieke tienerbroers Paul en Tito (gespeeld door de tweelingbroers Durand Castro) van dag tot dag in het lelijke, vieze en arme New York. De twee bidden tot de heilige van het onmogelijke en met de komst van de beeldschone Kristin lijken hun gebeden verhoord. Het drietal samen is schattig en aandoenlijk, maar voelt tegelijkertijd wat ongemakkelijk. Het moment dat ze handen vasthouden en de verliefdheid zienderogen groeit is mooi.

In het begin lijken sommige shots bijna antiek. Misschien is het resultaat wel rauw realistisch, maar visueel aantrekkelijk is The Saint of the Impossible niet. Er is iets van charme te vinden, maar door de magere uitvoering komt het onvoldoende uit de verf. Het spel mist overtuiging en bezieling. Beleving en emotie blijft aan de oppervlakte hangen. Vluchtig en zonder gevoel trekt de film bijna inhoudsloos aan je voorbij.

‘Met dit soort wendingen behandel je kijkers als idioten en spuug je hen als een lama in het gezicht.’

Twee tijdlijnen lopen door elkaar heen, daardoor is het aan het begin even zoeken hoe de losse scènes geplaatst moeten worden. Zo'n scène die teruggrijpt naar een traumatische gebeurtenis maakt helaas nauwelijks indruk. In de ontknoping komt er eindelijk wat ziel en beleving in de film, vooral te vinden bij Raffaella, maar het is te laat om The Saint of the Impossible te redden.

In het slot eten de broers kip en moeten daardoor plots denken aan het restaurant van een vriendin van hun moeder Raffaella: Johnny's Fried Chicken. Met dit soort wendingen behandel je kijkers als idioten en spuug je hen als een lama in het gezicht. Daar bovenop krijg je nog een cameo van schrijver Arnon Grunberg voor je kiezen én een tenenkrommende scène met Ewald. De goeden leven nog lang en gelukkig en de slechten krijgen hun verdiende loon.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Saint of the Impossible:

Pluspunten The Saint of the Impossible

Hoopvolle en vredige muziek, Sympathieke broers Paul en Tito, De twee met Kristin, Moeder Raffaella in de ontknoping

Minpunten The Saint of the Impossible

Niet overtuigend geacteerd, Mist bezieling, Visueel onaantrekkelijk, Magere uitvoering, Te vluchtig, Wending aan het eind, Cameo Arnon

Over The Saint of the Impossible

Regie

Marc Raymond Wilkins

Cast

Magaly SolierBrian DoleArnon Grunberg

Genre

Drama

Thema

FamilieDetectiveMysterie

Taal

Engels

Duur

1:39 uur

Nuttige recensie

1 / 2 personen vinden deze recensie van The Saint of the Impossible nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series