Jasper Kruithof

Jasper Kruithof Voormalig filmrecensent

The Report (2019)

Recensie The Report (2019)

The Report recensie

Door Jasper Kruithof op
Na de aanslag van 9/11 ziet Amerika zich genoodzaakt de aanval met gelijke munt te beantwoorden. De regering ziet zich gerechtvaardigd nieuwe 'illegale' verhoor technieken toe te passen in het verkrijgen van informatie. The Report is een verslag hoe deze misstanden aan het licht zijn gekomen.

The Report geeft een inzage in het onderzoek naar misstanden in de jacht op terreur van de Amerikaanse regering. Na de aanslag op 9/11 ziet Amerika zich gerechtvaardigd nieuwe, experimentele verhoor technieken toe te passen bij het verkrijgen van waardevolle informatie. Het toont een van de vele zwarte bladzijden uit de Amerikaanse geschiedenis. Opnieuw bewijst The Report hoe Amerika internationale afspraken met betrekking tot mensenrechten op eigen wijze toepast. 


Adam Driver speelt onderzoeker Daniel Jones, die een belangrijke rol heeft in de totstandkoming van het rapport. Helaas heeft zijn eenzijdige uitstraling geen positieve uitwerking op de verder al trage film. Hoewel The Report de misstand overzichtelijk in kaart weet te brengen, kent de film weinig diepgang en blijft het in veel opzichten aan de oppervlakte. Dit met als gevolg een matte en weinig onderhoudende film met een ernstig onderwerp. 

The Report is gezien het onderwerp relevant en heeft het zeker bestaansrecht. Voor cinema mist het karakteropbouw, waar het als documentaire de onderbouwing mist met als gevolg een gemiddelde tv film. Regisseur Scott Z. Burns heeft zichzelf hierin wellicht iets doen overschatten, dit na onderhoudende scenario's waaronder Side Effects (2013) en The Informant (2009).

Cast: Adam Driver Jon Hamm Annette Bening
Regie: Scott Z. Burns
Genre: Thriller Drama
Speelduur: 1:58 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Report:

Pluspunten

Sterk gedocumenteerd, Overzichtelijk, Plausibel.

Minpunten

Dwaalt tussen speelfilm en documentaire.

Beoordeling

Jasper Kruithof beoordeelt The Report met een 7 / 10.

7

The Report is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 7 / 10.

Nuttige recensie

0 / 0 personen vinden deze recensie van The Report nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Report
Relevante films binnen het genre Thriller
8
Recensie The Power of the Dog (2021)
8,3
Recensie Last Night in Soho (2021)
7
Recensie Dealer (2021)
6,5
Recensie Halloween Kills (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)