The Post (2018)

Recensie The Post (2018)

The Post recensie

Door Vince Christiaans op
Na het overlijden van haar man neemt Katherine Graham (Meryl Streep) de leiding over The Washington Post. Op aandringen van haar hoofdredacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) moet zij beslissen of haar krant de geheime overheidsdocumenten over de Vietnamoorlog moet publiceren.

Steven Spielberg kan de geschiedenisleraar in zichzelf maar niet bedwingen. In The Post vertelt de regisseur hoe de vrijheid van de pers in het geding kwam tijdens het presidentschap van Richard Nixon. Een onderwerp dat in het Trump-tijdperk behoorlijk relevant is. 

De centrale figuren in dit politieke drama zijn Katherine Graham, uitgeefster van The Washington Post, en Ben Bradlee, haar koppige hoofdredacteur. Meryl Streep toont ons de kwetsbaarheid van Graham, die na de zelfmoord van haar man terechtkomt in de door mannen gedomineerde krantenwereld.  

Streep laat zien hoe onzekerheid langzaam maar zeker plaatsmaakt voor vastberadenheid. Deze transformatie wordt compleet in een scène waarin Graham, omringt door mannelijke medewerkers én in een nachtjapon, besluit om de Amerikaanse overheid uit te dagen in naam van de persvrijheid. 

The Post bouwt niet op tot een verheerlijkend slot. In plaats daarvan worden de daden van deze 'regionale' krant op nuchtere wijze geëerd. Spielberg laat zien dat niet elk gevecht voor democratie met geweld gepaard gaat. Daarnaast ziet hij zijn kans om in een inspirerend shot Grahams feministische nalatenschap nogmaals te onderstrepen.

Cast: Meryl Streep Tom Hanks Bradley Whitford Alison Brie
Regie: Steven Spielberg
Genre: Drama Waargebeurd
Speelduur: 1:56 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Post:

Pluspunten

Regie Spielberg, Acteerprestaties Streep en Hanks, Sterke bijrollen, Spanning, Montages van de persen, Relevant verhaal, Muziek John Williams

Minpunten

-

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt The Post met een 8 / 10.

8

The Post is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8 / 10.

Nuttige recensie

19 / 21 personen vinden deze recensie van The Post nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Post
Relevante films binnen het genre Drama
9
Recensie Berlin Alexanderplatz (2020)
6,5
Recensie Gli Anni Più Belli (2020)
8
Recensie The Dark Knight Rises (2012)
10
Recensie The Dark Knight (2008)
9
Recensie Batman Begins (2005)
7
Recensie The Last Full Measure (2020)