The Old Guard

2020

5
Recensie The Old Guard (2020)

Andy (Charlize Theron) leidt een groep mensen die één ding met elkaar gemeen hebben; ze zijn onsterfelijk. Ze moeten op de vlucht slaan wanneer een groot bedrijf een klopjacht opent om ze gevangen te nemen voor experimentele doeleinden.

The Old Guard is door op 18 juli 2020 beoordeeld met een 5 / 10.

Gezien de huidige situatie van de wereld zijn de bioscoopreleases in 2020 wat aan de schaarse kant. Om deze leegte op te vullen zijn de ogen gericht op streamingservices zoals Netflix, die regelmatig original films uitbrengt. The Old Guard, gebaseerd op het gelijknamige stripboek, is wederom een Netflix-productie die prima geschikt is voor thuis.


Het concept wat betreft de onsterfelijkheid van onze groep huurlingen is het meest interessant. Zo is meteen duidelijk dat iedereen toch mens is en blijft, waardoor pijn gewoon voelbaar is. Wanneer één van hun dus op gruwelijke wijze wordt 'vermoord' blijft de pijn hangen, totdat de wonden weer volledig zijn geheeld. De actiescènes, waarvan sommige goed in beeld zijn gebracht, proberen dit aspect ook mee te nemen. 

Heb je een hoop actiefilms gezien dan zal het plot vrij herkenbaar overkomen. Ondanks redelijk acteerwerk is het verhaal namelijk erg standaard en cliché. Zo zijn sommige gebeurtenissen (en een scène vlak na de aftiteling) ontzettend voorspelbaar, waardoor een daadwerkelijk gevoel van spanning ontbreekt. 

The Old Guard is een Netflix-productie en met deze insteek moet je de film ook bekijken. Een avondje redelijk vermaak met hier en daar een aantal creatief-opgezette gevechten maken dit een krappe voldoende. Mocht de film genoeg kijkers trekken is er een opzet aanwezig voor een vervolg. Wie weet zal deze, met een sterker script, een diepere indruk kunnen achterlaten.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Old Guard:

Pluspunten The Old Guard

Acteerwerk van Charlize Theron, Het concept is op sommige momenten interessant, Creatieve actiescènes, Prima vermaak voor thuis, Er schuilt potentie

Minpunten The Old Guard

Erg voorspelbaar en cliché, Standaard en oppervlakkig, Niet zo memorabel

Nuttige recensie

15 / 16 personen vinden deze recensie van The Old Guard nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series