The Nice Guys (2016)

Recensie The Nice Guys (2016)

The Nice Guys recensie

Door Vince Christiaans op
Huurling Jackson Healy (Russell Crowe) en privé-detective Holland March (Ryan Gosling) ontmoeten elkaar in hun zoektocht naar de vermiste pornoster Amelia (Margaret Qualley). Samen komen ze op het spoor van een sinister complot.

The Nice Guys is een onmiskenbare Shane Black film. Black regisseerde eerder Kiss Kiss Bang Bang (2005) en Iron Man 3 (2013), maar werd bekend als scenarioschrijver van o.a. Lethal Weapon (1987) en The Last Boy Scout (1991). Al deze films hebben één element met elkaar gemeen: heerlijke humor.   

The Nice Guys is daarop geen uitzondering. Dankzij Shane Blacks prachtige dialogen krijgt de cast de kans om hun kleurrijke personages volledig tot leven wekken. Het is dan ook enorm plezierig om Crowe en Gosling, acteurs die veelal worden opgezadeld met bloedserieuze rollen, eens helemaal los te zien gaan.

Naast de humor is ook de stijl één van de hoogtepunten van de film. De rokerige nachtclubs, de ronkende bolides en de opzichtige kostuums ademen de sfeer van Los Angeles in de jaren ’70. De setting zorgt er niet alleen voor dat Black kan knipogen naar de cultuur van toen, maar ook dat hij de draak kan steken met moderne ontwikkelingen. 


Als een misdaadkomedie is The Nice Guys een schot in de roos. Het verhaal blijft spannend en onvoorspelbaar, terwijl de humoristische kloterijen van Crowe en Gosling de film verheffen tot een absoluut pareltje in het genre.

Cast: Russell Crowe Ryan Gosling Kim Basinger Matt Bomer
Regie: Shane Black
Genre: Komedie Misdaad
Speelduur: 1:56 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Nice Guys:

Pluspunten

Humor, Kleurrijke personages en dialogen, Chemie tussen Crowe en Gosling, Mooie recreatie van 1977, Billboard Jaws 2, ''Nixon!''

Minpunten

-

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt The Nice Guys met een 8,5 / 10.

8,5

The Nice Guys is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,2 / 10.

Nuttige recensie

32 / 32 personen vinden deze recensie van The Nice Guys nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Nice Guys
Relevante films binnen het genre Komedie
8
Recensie Druk (2021)
7,2
Recensie Free Guy (2021)
4
Recensie Space Jam: A New Legacy (2021)
7,5
Recensie Mijn Vader is een Saucisse (2021)
5
Recensie Mandibules (2021)
5
Recensie Tom & Jerry (2021)