The Lodge (2020)

Recensie The Lodge (2020)

The Lodge recensie

Door Rick Schuttinga op
Na het verlies van hun moeder zijn de kinderen Mia en Aidan gedwongen om met hun stiefmoeder alleen kerst door te brengen in een afgelegen berghut.

De eerste tien minuten van The Lodge zetten direct de toon. Je juicht voor de kinderen, want het onrecht wat hen wordt aangedaan door hun ouders is niet mals. Het maakt laatstgenoemde direct tot de tegenpartij.

Het is duidelijk dat het poppenhuis een belangrijke rol speelt in de film. Het geeft ook een griezelig effect, juist doordat het huis een connectie lijkt te hebben met het echt leven. Maar uiteindelijk gebeurt daar niets mee. Juist een krachtige link met de personages zou fantastisch zijn, maar het poppenhuis dient slechts als stemmingmaker.

The Lodge hint ergens op en is tweederde sterk, maar gaat dan een andere weg op. Die nieuw ingeslagen weg is niet verkeerd, maar veel middelen bij de opgeworpen hints komen nergens meer terug. Ze krijgen geen uitleg, geen vervolg, ze diende slecht één doel: spanning opbouwen. En daar zit precies het grote mankement van The Lodge: trucjes erbij halen voor sfeer zonder dat het met het verhaal te maken heeft lijkt verdacht veel op valsspelen.
Moederlief speelt een belangrijke rol in de film, zowel tijdens haar, in de film, prille leven als daarna. Maar *spoiler* daar doet de scriptschrijver niets meer mee.

Setting, acteerprestaties en de technische kwaliteit is prima in orde. Verhaaltechnisch laat The Lodge echt te wensen over. Aan het eind blijf je met een deceptie achter. Er zit potentie in de film, maar dan moet het slot een stuk beter en de losse eindjes tot een bevredigende ontknoping samensmelten.

Cast: Riley Keough Jaeden Lieberher
Regie: Severin Fiala Veronika Franz
Genre: Horror
Speelduur: 1:40 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Lodge:

Pluspunten

Setting, Technische kwaliteit, Tweederde van de film, Poppenhuis

Minpunten

Pakt niet door, Werpt elementen op, Veel losse eindjes, Onlogische ontknoping, Onbevredigend

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt The Lodge met een 5,5 / 10.

5,5

The Lodge is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 5,5 / 10.

Nuttige recensie

6 / 7 personen vinden deze recensie van The Lodge nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Lodge
Relevante films binnen het genre Horror
7
Recensie The  Twilight Zone: The Movie (1983)
7,5
Recensie Freaky (2020)
6
Recensie The Dark and the Wicked (2020)
7
Recensie His House (2020)
6
Recensie Kadaver (2020)
8
Recensie The Haunting of Bly Manor (2020)