The Last Right (2020)

Recensie The Last Right (2020)

The Last Right recensie

Door Liselotte Gertenbach op
Wanneer Daniel Murphy tijdens een vliegreis een man genaamd Padraig Murphy ontmoet, wordt hij na diens overlijden verantwoordelijk gehouden voor zijn begrafenis. Daniel begint vervolgens, met tegenzin, aan een roadtrip door Ierland met zijn broer Louis en nieuwe kennis Mary om Padraigs lichaam te laten begraven naast diens broer.

We volgen Daniel Murphy (Michiel Huisman), die voor zijn moeders begrafenis afreist naar zijn ouderlijk huis in Ierland. Hij woont zelf in Amerika en is nogal vervreemd van zijn resterende familie. Omdat hij door omstandigheden is aangewezen als de naaste familie van Padraig Murphy, de man die naast hem in het vliegtuig overleed, gaat hij met tegenzin weer op reis om Padraig te laten begraven aan de andere kant van het land. De film focust zich echter meer op de ingewikkelde relatie tussen Daniel en zijn jongere broer Louis. De persoonlijke relaties zijn bij uitstek het hoogtepunt van de film. Louis heeft autisme en Daniels frustratie naar hem krijgt daarmee een andere lading. De film lijkt Louis goed te begrijpen en hij wordt respectvol behandeld in zowel zijn karakter als door de acteur Samuel Bottomley. Mary (Niamh Algar), een jonge vrouw die Louis heeft ontmoet op zijn moeders begrafenis, reist ook mee met de broers. Het is begrijpelijk dat een derde persoon nodig werd geacht om het tweetal aan te vullen en wat tegengas te geven als het gaan om de koppige Daniel, maar helaas is er enkel een magere poging gedaan om Mary's karakter verder te ontwikkelen. Bekende acteur Brian Cox heeft wel een leuke en kleine bijrol als een priester.


Drama overheerst in The Last Right, maar er zitten wat subtiele en charmante humoristische momenten in. Door de lengte van de film, een uur en driekwartier, kijkt het prettig weg. Het verhaal van The Last Right is wellicht vergezocht, maar de personages niet!

Cast: Michiel Huisman Niamh Algar Brian Cox Colm Meaney
Regie: Aoife Crehan
Genre: Komedie
Speelduur: 1:47 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Last Right:

Pluspunten

Relatie tussen Daniel en Louis, Subtiele humor, Acteerwerk Samuel Bottomley

Minpunten

Verhaal is vergezocht, Sommige personages, zoals Mary, halen hun potentie niet

Beoordeling

Liselotte Gertenbach beoordeelt The Last Right met een 7 / 10.

7

The Last Right is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,3 / 10.

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van The Last Right nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Last Right
Relevante films binnen het genre Komedie
9
Recensie The Great Dictator (1940)
8
Recensie Druk (2021)
7,2
Recensie Free Guy (2021)
4
Recensie Space Jam: A New Legacy (2021)
7,5
Recensie Mijn Vader is een Saucisse (2021)
5
Recensie Mandibules (2021)