The Last Hillbilly

2020

8
Recensie The Last Hillbilly (2020)

Brain Ritchie beschrijft de zogenoemde 'hillbilly' cultuur en diens plaats in de moderne wereld van nu. Hij ziet zichzelf als de 'laatste hillbilly'.

The Last Hillbilly is door op 23 november 2020 beoordeeld met een 8 / 10.

In deze documentaire reizen we af naar Kentucky: daar woont Brian Ritchie met zijn gezin in de Appalachen. Hij wordt zeven jaar lang gevolgd door het documentaire-team om antwoord te geven op de confronterende vraag: 'dus je wilt weten wat een hillbilly is?' Hij beschrijft hierna diverse stereotypen waarmee hij en zijn familie werden en nog steeds worden beschreven. Hoewel hij claimt dat alles waar is zien we veel beelden die het tegendeel bewijzen. Dergelijke beelden worden toegelicht door gedichten van Brian die verraden hoe hij met een soort nuchtere weemoed kijkt naar zijn omgeving. Duidelijk wordt dat de cultuur waarin Brian en de generaties voor hem zijn opgegroeid niet meer hetzelfde is voor zijn kinderen. Ontroerend wordt het wanneer Brian zijn erfgoed probeert uit te leggen aan zijn kinderen, een moment waarin het pijnlijk duidelijk wordt dat Brian zichzelf echt als de laatste 'hillbilly' ziet.

The Last Hillbilly is een mooie documentaire die op een confronterende en ook ontroerende wijze omgaat met een groep mensen die hun erfgoed en cultuur zien verdwijnen.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Last Hillbilly:

Pluspunten The Last Hillbilly

Oprecht, Confronterend, Ontroerend

Minpunten The Last Hillbilly

-

Over The Last Hillbilly

Regie

Diane Sara BouzgarrouThomas Jenkoe

Cast

-

Genre

Drama

Thema

Dagelijks leven

Taal

Engels

Duur

1:20 uur

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van The Last Hillbilly nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series