The Last Full Measure (2020)

Recensie The Last Full Measure (2020)

The Last Full Measure recensie

Door Jordy Gomes op
Scott Huffman (Sebastian Stan), een medewerker van het Pentagon, krijgt de taak om te onderzoeken waarom soldaat William H. Pitsenbarger niet de Medal of Honor heeft gekregen voor zijn heroïsche daden tijdens de Vietnamese-oorlog.

Indien goed uitgevoerd zijn het oorlogsfilms die zich bevinden tussen mijn persoonlijke favorieten. Mijn zwak gaat uit naar de projecten die het verhaal van één persoon belichten en de vaak heldhaftige daden die zijn verricht, neem bijvoorbeeld de aangrijpende film Hacksaw Ridge (2016). Onder deze categorie valt ook The Last Full Measure (2020). Het waargebeurde verhaal over soldaat William H. Pitsenbarger wist dan ook wat emoties aan te wakkeren.

Dertig jaar na de Vietnamese-oorlog krijgt hoge pief Scott Huffman (Sebastian Stan) te maken met een heropening van de Pitsenbarger zaak. Vanwege heldhaftigheid en de uiteindelijke opoffering van zijn leven willen zijn oude teamgenoten dat soldaat-Pitsenbarger (postuum) de hoogste onderscheiding ontvangt; de Medal of Honor. Huffman poedert de zaak eerst af en lijkt ongeïnteresseerd, maar naarmate de film vordert veranderd zijn kijk op de oorlog en het leven van veteranen.

De eerste helft van de film bestaat uit Huffman die langsgaat bij de oude oorlogsveteranen om hun verhalen aan te horen, ieder interessant op zijn eigen manier. Ook hier zien we duidelijk hoe oorlog de mens kan aantasten, zowel lichamelijk als fysiek. De tweede helft en de strijd om daadwerkelijk voor elkaar te krijgen dat Pitsenbarger de Medal of Honor krijgt is wat aan de lange kant, maar de boodschap van de film komt voort uit een plek van respect.

In een apart jaar waarin veel wordt uitgesteld en verschoven moeten we roeien met de riemen die we hebben. The Last Full Measure is geen artistiek hoogstandje zoals 1917 (2020), maar weet door zijn eerzame benadering van dit onderwerp toch indruk te maken op zijn eigen manier.

Cast: Sebastian Stan Christopher Plummer William Hurt Ed Harris
Samuel L. Jackson Jeremy Irvine Peter Fonda Diane Ladd
Regie: Todd Robinson
Genre: Drama Actie
Speelduur: 1:56 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Last Full Measure:

Pluspunten

Interessante verhalen van de 'veteranen', Sterk acteerwerk van Willam Hurt, Christopher Plummer, Peter Fonda en Ed Harris, Laat zien hoe oorlog de mens zowel fysiek als mentaal kunt aantasten, Gevecht om het behalen van de Medal of Honor voor soldaat Pitsenbarger, Eerzaam en respectvol tegenover soldaten & veteranen

Minpunten

Standaard verhaalvertelling, Langdradig op momenten, Scènes tijdens de oorlog wat repetitief

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt The Last Full Measure met een 7 / 10.

7

The Last Full Measure is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 7 / 10.

Nuttige recensie

20 / 20 personen vinden deze recensie van The Last Full Measure nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Last Full Measure
Relevante films binnen het genre Drama
7,3
Recensie Finch (2021)
8
Recensie Tick, Tick... Boom! (2021)
8,3
Recensie Last Night in Soho (2021)
8,5
Recensie The Power of the Dog (2021)
6
Recensie Un Monde (2021)
8
Recensie Annette (2021)