Jasper Kruithof

Jasper Kruithof Voormalig filmrecensent

The Irishman (2019)

Recensie The Irishman (2019)

The Irishman recensie

Door Jasper Kruithof op
Frank "The Irishman" Sheeran beschouwt zijn loopbaan als 'klusjesman' en hoge official bij de vakbond, en zijn vermeende betrokkenheid bij de verdwijning van Jimmy Hoffa.

The Irishman is een politiek gekleurde maffia film over het leven van Frank "The Irishman" Sheeran (Robert De Niro) en zijn vermeende betrokkenheid bij de verdwijning van Jimmy Hoffa (Al Pacino). Vanuit een persoonlijke beschouwing volgen we gebeurtenissen in ogenschijnlijk willekeurige volgorde. Omdat de gebeurtenissen met beperkte introductie getoond worden, vraagt het de kijker om geduld om de fragmenten in context te plaatsen. Wat resteert is een cinematografisch sfeervol passie project.

Martin Scorsese weet geheel een sfeer te plaatsen die aan eerdere werken doet denken. Mean Streets (1973), Goodfellas (1990) en Casino (1995) fungeren uitstekend als inspiratie voor dit epos waarbij de hoofdrolspelers logischerwijs naadloos passen in de geschapen wereld. The Irishman is dan met name een feest van herkenning voor de liefhebber van Scorsese's werken. Hoewel de transformaties van de hoofdrolspelers technisch indrukwekkend zijn, is het niet altijd zichtbaar in welke tijdslijnen sommige gebeurtenissen zich afspelen. Dit maakt de al complexe verhaallijn nauwelijks reproduceerbaar. 


The Irishman is met name visueel een genot voor het oog, al zal deze met de lengte en complexiteit van het verhaal niet iedereen doen bekoren. Onmiskenbaar is de kwaliteit van zowel de regie als het acteren van deze veteranen. 

Cast: Robert De Niro Al Pacino Joe Pesci
Regie: Martin Scorsese
Genre: Drama
Speelduur: 3:28 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Irishman:

Pluspunten

Cinematografie!

Minpunten

Complexiteit en lengte van de film.

Beoordeling

Jasper Kruithof beoordeelt The Irishman met een 8 / 10.

8

The Irishman is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 8 / 10.

Nuttige recensie

14 / 21 personen vinden deze recensie van The Irishman nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Irishman
Relevante films binnen het genre Drama
8
Recensie The Power of the Dog (2021)
7
Recensie House of Gucci (2021)
7,3
Recensie Finch (2021)
8
Recensie Tick, Tick... Boom! (2021)
8,3
Recensie Last Night in Soho (2021)
6
Recensie Un Monde (2021)