The Highwaymen

2019

7
Recensie The Highwaymen (2019)

Tijdens de hoogtijdagen van beruchte criminelen Bonnie en Clyde wordt de gepensioneerde Texas Ranger Frank Hamer (Kevin Costner) ingeschakeld om het stel op te sporen met alle mogelijke middelen.

The Highwaymen is door op 3 april 2019 beoordeeld met een 7 / 10.

The Highwaymen laat heel duidelijk blijken: dit is geen film over Bonnie en Clyde. Zeker niet een waarin zij worden geromantiseerd. De film volgt juist oude rot Hamer die met oude methoden en collega Maney Gault (Woody Harrelson) een klopjacht start in een veranderde Amerikaanse maatschappij.

Het verhaal is niet groot en regisseur John Lee Hancock neemt zijn tijd om de moeilijke klopjacht uit te beelden. Dit loopt niet altijd vloeiend waardoor de film op sommige punten nogal saai is.

Waar the Highwaymen wel erg de moeite waard is, is de chemie tussen de twee Rangers. Uit hun pensioen geroepen worden beiden geconfronteerd met hun ouderdom en slijtage. De nodige humor komt aan bod in een verder rustig avontuur.

The Highwaymen is onderhoudend met karakteriserend sterke rollen van Costner en Harrelson. Hij rolt rustig als een oude Ford en kan je geduld testen, maar als je dit voor lief neemt is de film een fijn stuk geschiedenis.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Highwaymen:

Pluspunten The Highwaymen

Costner en Harrelson, Goede weergave van de klopjacht

Minpunten The Highwaymen

Traag, Kleinschalig verhaal

Nuttige recensie

5 / 8 personen vinden deze recensie van The Highwaymen nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series