The Gringo (2018)

Recensie The Gringo (2018)

The Gringo recensie

Door Jordy Gomes op
Harold (David Oyelowo) is een middenmanager en komt erachter dat zijn bazen hem willen ontslaan. Hij besluit zijn eigen ontvoering in scène te zetten. Maar dat plan gaat niet geheel vlekkeloos.

Acteur David Oyelowo was eerder al een hoogtepunt uit de film A United Kingdom (2017). In deze film brengt de acteur zijn dramatische kant naar boven. Nu, in The Gringo, moet Oyelowo zijn komische kant laten zien. En deze weet te verrassen. 


Het is wederom David Oyelowo die een film naar een hoger niveau weet te tillen. Zijn gezichtsuitdrukkingen, hilarische opmerkingen en geweldige accent dragen allemaal bij aan het komische tintje van de film. Hiernaast zijn ook Charlize Theron en Joel Edgerton in topvorm als de twee bazen van ons hoofdpersonage.

Desondanks komt het concept van The Gringo niet altijd goed uit de verf. De film lijkt niet te weten welk genre het moet vasthouden: komedie, actie of toch drama? Dit maakt The Gringo een onsamenhangend geheel. Hiernaast zijn er een aantal absurde momenten die, hoewel grappig, totaal geen toegevoegde waarde bevatten. 

The Gringo bevat een sterke cast en een aantal hilarische momenten. Het concept is leuk, maar het tempo ligt laag waardoor de film langdradig kan aanvoelen. The Gringo is een kijkje waard, maar verwacht geen komedie die je nog dagen zult bijblijven.

Cast: David Oyelowo Charlize Theron Amanda Seyfried Joel Edgerton
Thandie Newton Sharlto Copley
Regie: Nash Edgerton
Genre: Komedie
Speelduur: 1:50 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Gringo:

Pluspunten

Leuk concept, Sterke cast, David Oyelowo is hilarisch, Leuke bijrollen voor Charlize Theron en Joel Edgerton, Komische momenten, Zachtaardige Amanda Seyfried

Minpunten

Langdradig, Weet niet welk genre het moet vasthouden, Niet enorm memorabel, Bevat ook een aantal onzinnige momenten, Verliest op ten duur focus

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt The Gringo met een 6,5 / 10.

6,5

The Gringo is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 6,5 / 10.

Nuttige recensie

12 / 13 personen vinden deze recensie van The Gringo nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Gringo
Relevante films binnen het genre Komedie
7,8
Recensie The Mitchells vs the Machines  (2021)
8,5
Recensie Moonstruck (1988)
4
Recensie Thunder Force (2021)
7,5
Recensie Palm Springs (2021)
4
Recensie Yes Day (2021)
8
Recensie WandaVision (2021)