The Fifth Estate

2013

7,5
Recensie The Fifth Estate (2013)

WikiLeaks en Julian Assange. Kregen beide sinds 2006 steeds meer bekendheid in de media tot de meest omvangrijke leak in 2010 van 91.000 Afghanistan oorlogsdocumenten.

The Fifth Estate is door op 18 november 2013 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Waar ligt de lijn tussen goed en fout? Wanneer is het toegestaan mensenlevens in gevaar te brengen, om openheid in documenten te geven? Op welk moment is het geoorloofd je bestaansrecht - klokkenluiders 100% anonimiteit garanderen - de rug toe te keren?
The Fifth Estate bouwt zich zorgvuldig op rondom deze vragen. Als kijker sta je vanaf het begin steevast achter Julian en Daniel. Deze misstanden moeten aan het licht worden gebracht.
Maar naarmate de film vordert begin je te twijfelen. Je wordt heen en weer geslingerd tussen juist en onjuist handelen. En dan komt het moment van de allesomvattende beslissing. Wat zou je zelf doen?

The Fifth Estate is snel. In ruim 2 uur wordt je meegenomen in het intrigerende verhaal van Julian Assange - de oprichter van klokkenluider website WikiLeaks.
Je maakt kennis met een apart figuur, het karakter van Assange (Benedict Cumberbatch) blijft raadselachtig. Daarnaast staat de enthousiaste Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl), welke zich bij Assange voegt met maar één doel; een eerlijke wereld.

In hun gezamenlijk doel richting transparantie leren ze elkaar echt kennen. De ware aard van de mens komt uiteindelijk altijd boven.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Fifth Estate:

Pluspunten The Fifth Estate

Opbouw, Intrigerend, Zet je aan het denken, Grappig eind

Minpunten The Fifth Estate

Kan korter, Soms té snel

Nuttige recensie

6 / 7 personen vinden deze recensie van The Fifth Estate nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers