The Devil All the Time

2020

7
Recensie The Devil All the Time (2020)

We zien de verhalen van verschillende personages die allemaal een duistere kant bezitten. Waarvan de meeste zullen merken een connectie te hebben met ons hoofdpersonage Arvin Russell (Tom Holland).

The Devil All the Time is door op 18 september 2020 beoordeeld met een 7 / 10.

Aangezien de meeste 'grote' bioscoopreleases keer op keer worden uitgesteld zijn het nu de streamingservices waar de ogen op zijn gericht voor nieuwe content. Netflix's recente aanwinst, The Devil All the Time, is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Donald Ray Pollock. Door middel van een voice-over is hij tevens ook de 'verteller' van deze verfilming. Waardoor het op sommige momenten kan overkomen alsof hij aan het voorlezen is uit zijn boek, met op het scherm visuele ondersteuning.

Dat zijn verhaal voortkomt uit een boek is na het zien van The Devil All the Time wel te merken. Ondanks de speelduur van bijna tweeënhalf uur voelt dit aan als een overvolle film met veel verschillende personages en verhaallijnen om te volgen. Op het eerste gezicht kan dit warrig overkomen, maar uiteindelijk wordt duidelijk dat iedereen een connectie heeft met elkaar. Hierna worden ze één voor één als pionnen van het schaakbord geveegd, om te lijden voor alle vreselijke zondes die zijn gepleegd. Iedereen wordt fantastisch neergezet door topacteurs als Tom Holland, Robert Pattinson, Bill Skarsgård, Jason Clarke & Sebastian Stan. Het interessante verhaal en hun toewijding aan het vak zorgen ervoor dat de aandacht nooit afdwaalt.

‘De grimmige sfeer druipt van de film af, maar dit is juist zijn grootste kracht.’

De film gaat aan de haal met thema's over het geloven in God en alle leed die daarbij kan horen. Hoe oneerlijk 'Hij' kan zijn wanneer een geliefde te vroeg van je wordt afgenomen, hoe manipulerend een dominee kan zijn door God te gebruiken om zijn zin te krijgen of hoe sommige mensen zo hard in iets kunnen geloven dat ze waanideeën oplopen en hierdoor slechte daden verrichten. De grimmige sfeer druipt van de film af, maar dit is juist zijn grootste kracht. De harde realiteit is somber, duister en soms moeilijk om naar te kijken.

Voor een Netflix-productie liggen de verwachtingen vaak laag, maar The Devil All the Time wist aangenaam te verrassen. Dit is een macabere drama over voornamelijk het geloof én met een bijpassende titel. Metaforisch gezien is ons hoofdpersonage constant 'in gevecht met de duivel', en zoals we weten kan die vele vormen aannemen.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Devil All the Time:

Pluspunten The Devil All the Time

De film wordt mooi in beeld gebracht, Geweldig acteerwerk van Tom Holland, Robert Pattinson, Bill Skarsgård, Jason Clarke & Sebastian Stan, Grimmige en duistere sfeer, Interessant verhaal dat op het eind mooi samenkomt, Choquerende gebeurtenissen en momenten, Soundtrack

Minpunten The Devil All the Time

Ondanks zijn lange speelduur voelt de film nog steeds overvol aan, Keuze om het verhaal te vertellen met een voice-over werkt niet altijd

Nuttige recensie

26 / 27 personen vinden deze recensie van The Devil All the Time nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers