The Dead Don’t Die

2019

8
Recensie The Dead Don’t Die (2019)

In Centerville gebeurt praktisch nooit iets, tot het wordt overlopen door een horde aan zombies. Aan de lokale politie in de personen van Cliff (Bill Murray) en Ronnie (Adam Driver) de schone taak orde in de chaos te brengen.

The Dead Don’t Die is door op 12 juli 2019 beoordeeld met een 8 / 10.

The Dead Don't Die opent met een Tarantino-like scène met Bill Murray en Adam Driver welke direct de toon van de film zet. Veel van de film concentreert zich op de gesprekken tussen Cliff (Bill Murray) en Ronnie (Adam Driver) terwijl zij de zombie terreur te lijf gaan. Naarmate de invasie grotere proporties aanneemt, wordt de kans op een goede afloop steeds geringer.

De chemie tussen Murray en Driver is opvallend authentiek, waarbij Adam Driver zeker niet onder doet voor Bill Murray, gesterkt door krachtige en slimme dialogen. Het script is zo scherp geschreven dat er een tegenstrijdigheid zit in de film. Cinematografisch benadert het een 'slow movie' waarbij de dialogen vol zitten met detail en kleine referenties. Met een gevoel voor cultuur zal de film je zeker bevallen, wanneer je echter een traditionele horrorfilm verwacht kun je je bekocht voelen.

The Dead Don't Die bevat mede door de gelaagdheid en ijzersterke cast alle potentie om een cultklassieker te worden. In de ambitie een consumptiemaatschappij kritische film te maken slaagt Jim Jarmusch deels, getuige de expliciete uitleg in de laatste fase van de film. Bovenal is The Dead Don't Die een zeer aangename verrassing.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Dead Don’t Die:

Pluspunten The Dead Don’t Die

Sterke dialogen, Humor, Bill Murray en Adam Driver, Tom Waits

Minpunten The Dead Don’t Die

Ondanks strakke dialogen soms een tandje te traag

Nuttige recensie

11 / 17 personen vinden deze recensie van The Dead Don’t Die nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere horrorfilms en -series