The Cleaners

2018

6
Recensie The Cleaners (2018)

The Cleaners neemt je mee naar de spreekwoordelijke kelders van het internet. Timing en relevantie spelen absoluut een grote rol waarom deze documentaire in de bioscoop draait. De film toont verschillende perspectieven waarop de content van het internet wordt beoordeeld en wie hierbij als geweten fungeert.

The Cleaners is door op 17 mei 2018 beoordeeld met een 6 / 10.

The Cleaners is een ingewikkelde film. Het heeft de nobele taak om complexe materie in begrijpbare termen aan een generiek publiek uit te leggen. Het siert de makers enorm in een dappere poging om de mensen, die 'ons' internet van schone content moeten voorzien, een gezicht te geven. Dit lukt redelijk.

In een hoog tempo worden ethische dilemma's afgewisseld met politieke keuzes. In een poging al deze onderwerpen in de juiste context te plaatsen weet de film weinig te boeien. Het wil de grote diversiteit en wellicht complexiteit van het werk uitleggen. Hierin slaagt de film weliswaar gedeeltelijk, maar faalt om echt compassie op te wekken tot deze medewerkers. Om het internet te laten functioneren zijn deze mensen essentieel geworden om het politieke en maatschappelijke draagvlak voor het internet te behouden. Zeker nu steeds vaker de duistere kant van het internet zichtbaar word.

The Cleaners slaagt erin om een dimensie en een bewustzijn toe te voegen aan het internet. Het laat een lelijke kant zien die voor veel mensen onbekend is, maar draagt hierbij geen oplossingen aan. Het gevaar hierdoor is dat de gemiddelde bezoeker zijn schouders ophaalt en verder gaat.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Cleaners:

Pluspunten The Cleaners

Een nieuw perspectief op het internet

Minpunten The Cleaners

Onsamenhangend en te veel context

Over The Cleaners

Regie

Hans BlockMoritz Riesewieck

Cast

-

Genre

Drama

Thema

CyberspaceMisbruik

Taal

Engels

Duur

1:28 uur

Nuttige recensie

2 / 4 personen vinden deze recensie van The Cleaners nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series