The Circle (2017)

Recensie The Circle (2017)

The Circle recensie

Door Jordy Gomes op
Gebaseerd op Dave Eggers' gelijknamige boek. Mae Holland (Emma Watson) krijgt een baan bij krachtige internet corporatie The Circle. Maar hoe hogerop ze komt, hoe meer ze inziet dat onze privacy wordt geschonden.

The Circle heeft een paar interessante momenten, de rest voelt als een lange sleur. Met een slecht uitgewerkt verhaal waardoor je de aandacht verliest.

Mijn eerste gedachte was dan ook: jammer. Het concept is namelijk enorm interessant. We leven in een technologische wereld, een situatie zoals hier getoond kan in de toekomst best mogelijk worden. Maar er wordt niks gedaan met het concept, er is geen centraal conflict. Enkel een paar ‘momenten’, waarin we zien dat er (kort) getwijfeld wordt vanwege privacy redenen. Zonder deze topacteurs zou de film nog harder vallen. Emma Watson, Tom Hanks én John Boyega zijn bij verre het lichtpuntje in het duister. Hanks blijft charismatisch als altijd, maar zelfs zijn aanwezigheid kan het eindproduct niet redden. Bovendien ligt de focus specifiek op Emma Watson, met Hanks en Boyega in een handvol scènes. Waarom breng ik dit ter sprake? Omdat de personages van Hanks en Boyega bij verre het interessants zijn. Het is teleurstellend dat hun rollen zo minimaal zijn uitgewerkt. 

The Circle is niks meer dan een diepe teleurstelling. Met een eind zo abrupt en niet vervullend, dat ik alleen maar kan zeggen: deze film is je tijd zeker niet waard.

Cast: Emma Watson Tom Hanks John Boyega Karen Gillan
Bill Paxton Ellar Coltrane Patton Oswalt
Regie: James Ponsoldt
Genre: Thriller Drama
Speelduur: 1:50 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Circle:

Pluspunten

Charisma van Tom Hanks, Emma Watson speelt prima, Interessant concept

Minpunten

Met het concept wordt niks gedaan, Enorm langdradig en saai, Geen energy te vinden, Geen echt verhaal of conflict, Geen echte ontknoping, Teveel verhaallijnen onopgelost

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt The Circle met een 4,5 / 10.

4,5

The Circle is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 5,5 / 10.

Nuttige recensie

25 / 30 personen vinden deze recensie van The Circle nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Circle
Relevante films binnen het genre Thriller
8,3
Recensie Last Night in Soho (2021)
8,5
Recensie The Power of the Dog (2021)
7
Recensie Dealer (2021)
6,5
Recensie Halloween Kills (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)