The Call (2020)

Recensie The Call (2020)

The Call recensie

Door Jordy Gomes op
Seo-yeon (Park Shin-hye) verblijft alleen in een groot huis waar ze steeds vaker wordt lastiggevallen door mysterieuze telefoontjes. Uiteindelijk komt ze erachter dat ze belt met een meisje dat in hetzelfde huis heeft gewoond, maar dan twintig jaar geleden. Hun lot zal hierna langzaam maar zeker samengesmolten worden.

In 2019 wist de Koreaanse film Parasite (2019) geschiedenis te schrijven door de eerste buitenlandse film te worden die ervandoor ging met de prijs voor Best Picture bij de Oscars. Een gewaagde en terechte keus, één die er hopelijk voor heeft gezorgd dat meer mensen regelmatiger films vanuit het buitenland bekijken. Mijn oog is hierna ook meer gevallen op Koreaanse cinema, daarom keek ik uit naar de nieuwste film op Netflix: The Call (2020). 


Hoe minder je weet van tevoren, hoe beter de kijkervaring meestal is. Alleen de kleine synopsis lezen was genoeg om mijn interesse te wekken. Door middel van de telefoon bellen twee meisjes elkaar elke dag, één in het heden, de ander twintig jaar terug in het verleden (ook woonende in hetzelfde huis). The Call begint onschuldig, de twee meisjes zijn uiteraard verward door de situatie en geloven elkaar nauwelijks, maar uiteindelijk worden ze vriendinnen en zoeken ze een manier om elkaars leven te beïnvloeden. Keuzes die gemaakt worden in het verleden kunnen de toekomst veranderen en aantasten, met zowel positieve als negatieve effecten tot gevolg.

Zonder teveel te verklappen veranderd de tweede helft inderdaad in een spannende en originele thriller. Hoe meer we over deze twee meisjes te weten komen, hoe sneller we de duistere kant opgaan. Het lot van beide dames ligt verspreid over twee verschillende tijdlijnen en het is vrij letterlijk een race tegen de klok om levens te redden. Hoe de tijdsmanipulatie in beeld wordt gebracht is overtuigend, mede door goede effecten en sterk acteerwerk van Park Shin-hye & Jeon Jong-seo. 

The Call (2020) is voornamelijk een thriller, maar met elementen van sciencefiction, horror en drama toegevoegd voor een unieke kijkervaring die mij naar afloop zeker is bijgebleven. De hoeveelheid spanning die de film weet te creëren met simpele telefoongesprekken is ook een vermelding waard. Wederom een goede film van Koreaanse bodem die je als Netflix-abonnee gezien moet hebben.

Cast: Park Shin-hye Jeon Jong-seo Kim Sung-ryung Lee El
Oh Jung-se Lee Dong-hwi Park Ho-san
Regie: Lee Chung-hyun
Genre: Thriller Horror
Speelduur: 1:52 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Call:

Pluspunten

Wederom een goede film van Koreaanse bodem, Sterk acteerwerk van Park Shin-hye & Jeon Jong-seo, Origineel concept dat interessant wordt neergezet, Hoe de tijdsmanipulatie in beeld wordt gebracht, Zorgvuldige opbouw dat uitloopt op een duistere en spannende thriller, Soundtrack van Dalpalan,

Minpunten

Een tikkeltje te langdradig, Korte scène na de aftiteling dat het eind van hiervoor afzwakt

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt The Call met een 7 / 10.

7

The Call is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 7 / 10.

Nuttige recensie

26 / 26 personen vinden deze recensie van The Call nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Call
The Call is te zien op Netflix
Relevante films binnen het genre Thriller
7,5
Recensie Surge (2021)
8
Recensie Titane (2021)
6
Recensie Reminiscence (2021)
9
Recensie La Haine (1995)
2,5
Recensie Old (2021)
7,4
Recensie A Quiet Place Part II (2021)