The Assistant

2021

7
Recensie The Assistant (2021)

Sinds enkele weken heeft Jane haar droombaan, als assistente van een succesvolle magnaat in de entertainmentwereld. Maar ze heeft al snel door dat er aan de top veel mis is.

The Assistant is door op 12 november 2020 beoordeeld met een 7 / 10.

The Assistant heeft alles te maken met #metoo en tegelijkertijd zeer weinig. Dit komt door het mysterieuze uitgangspunt, alles wat met de misbruikende baas te maken heeft wordt niet getoond. En toch zie, hoor en voel je alle signalen.

De gedateerde elektronica laat zien dat het verhaal zich afspeelt een goeie tientallen jaren geleden. Daarmee ga je puzzelen naar namen. Maar dat maakt niet uit, want juist door de anonimiteit wordt The Assistant een universeel verhaal. Over een bedrijfscultuur waar misbruik kan ontstaan en blijven bestaan.

‘Juist door de anonimiteit wordt The Assistant een universeel verhaal.’

En dan die eeuwige kantoortuin. Zo deprimerend. Gevuld met vervangbare sloofjes die zich laten kleineren. Leven om te werken in plaats van andersom. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, zonder eigen tijd. Van die collega's die semi-behulpzaam zijn maar je ook een mes in de rug steken. Een giftige werkomgeving met angstcultuur.

The Assistant is geen thriller, meer een realistisch drama. Toch verre van saai, juist intrigerend en depressief. Kijken naar de werkdag van iemand anders, dat is toch niet leuk film kijken? Misschien niet, maar The Assistant zet je wel aan het denken. Wat zou ik zelf doen?

Te zien op Cineville

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Assistant:

Pluspunten The Assistant

Blijft mysterieus, Het niet tonen, Universeel verhaal, Deprimerend, Werkomgeving

Minpunten The Assistant

-

Over The Assistant

Regie

Kitty Green

Cast

Julia GarnerOwen HollandMatthew Macfadyen

Genre

Drama

Thema

Conflicten

Taal

Engels

Duur

1:27 uur

Nuttige recensie

4 / 4 personen vinden deze recensie van The Assistant nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series