The Assistant

2021

5
Recensie The Assistant (2021)

Jane werkt bij een filmproductiehuis. Ze observeert en ziet hoe haar baas alles en iedereen onder de knoet houdt en de ene na de andere jonge, mooie actrice uitnodigt in zijn kantoor.

The Assistant is door op 5 september 2021 beoordeeld met een 5 / 10.

Ik heb het hier al eens aangehaald, denk ik, maar voor mij moet een film mij op de eerste plaats anderhalf uur tot drie uur meenemen naar een andere wereld en me daarna terugbrengen naar de zaal. Als ik al na een kwartier op mijn uurwerk begin te kijken en mijn gezucht bijna niet meer kan onderdrukken, dan is het waarschijnlijk niet zo'n film. Welnu, The Assistant is niet zo'n film. Anderhalf uur staat de camera gericht op het gezicht van het hoofdpersonage en voor de rest gebeurt er vrij weinig.

‘Het ontbreken van een echte plot met een spanningsboog doet de film wat mij betreft de das om.’

Aan Julia Garner zal het niet gelegen hebben. Ze heeft een behoorlijk expressief gezicht en je kan de angst bijna letterlijk van haar gezicht aflezen. Het ontbreken van een echte plot met een spanningsboog doet de film wat mij betreft de das om. De personages blijven al helemaal nobele onbekenden. Je kan als toeschouwer pas meeleven met een film, een personage, als je ook weet wie ze zijn en vanwaar ze komen. En dat is hier allerminst het geval.

Ik weet dat ze een soort statement willen maken met deze film en het machtsmisbruik aanklagen van bepaalde grote studiobonzen (lees: Weinstein) en bij uitbreiding van sommige directeurs van grote bedrijven, maar als dat in zo'n saaie film verpakt zit, dan krijg je mij alvast niet voor je kar gespannen. Eentje om snel te vergeten.

Te zien op Pathé Thuis en CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Assistant:

Pluspunten The Assistant

Mooie boodschap, Julia Garner, Voelbare spanning

Minpunten The Assistant

Saai, Geen duidelijke plot, Personages niet uitgewerkt

Over The Assistant

Regie

Kitty Green

Cast

Julia GarnerOwen HollandMatthew Macfadyen

Genre

Drama

Thema

Conflicten

Taal

Engels

Duur

1:27 uur

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van The Assistant nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series