Suicide Squad

2016

6,5
Recensie Suicide Squad (2016)

Na de dood van Superman is gebleken dat er vijanden zijn waar geen held tegenop kan. Daarom worden deze keer de beste criminelen die Amerika rijk is ingezet om hun land te verdedigen.

Suicide Squad is door op 29 augustus 2016 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Nu dat de ene superheldenfilm de ander snel aflost, is het fijn een film te zien met een eigen karakter; verfrissend slechte personages en kleur!

De film is doordrenkt met humor en dit heeft zij aan twee elementen te danken; de soundtrack en Harley Quinn. De soundtrack voorziet het verhaal van ironisch commentaar en geeft het ritme van de film vorm door een subliem samenspel tussen de soundtrack en de montage. Erg zonde dat na de opening van de film de soundtrack wordt ingewisseld voor een generiek bad-ass actiehelden-motief; hier verliest het punten.En dan Quinn; compleet hysterisch, onbevreesd, manisch en gestoord en daarmee een van de leukste personages uit de film. Samen met Deadshot vormen zij de kern van het verhaal.

Klinkt allemaal redelijk positief. Maar dan komt het narratief; DC maakt er wederom een zooitje van. Er is zoveel in geknipt dat er gaten vallen, strakke lijnen ontbreken en er losse flodders ontstaan. De opbouw valt compleet in het water en dit slaat direct terug op de geloofwaardigheid en de spanningsboog. De rol van de Joker, waar ik toch veel van verwacht had, is exemplarisch; hij lijkt niet meer dan een accessoire van Quinn. Dat gun je toch niemand?

Te zien op Prime Video, HBO Max en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Suicide Squad:

Pluspunten Suicide Squad

Onderscheidend, Soundtrack, Harley Quinn, Deadshot, Humor

Minpunten Suicide Squad

Opbouw verhaal, Inleiden vijanden, Rol Joker, Soundtrack naar achtergrond na opening

Nuttige recensie

6 / 6 personen vinden deze recensie van Suicide Squad nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series