Strawberry Mansion

2021

8
Recensie Strawberry Mansion (2021)

Het jaar is 2035. Reclamemakers hebben het voor elkaar gekregen de dromen van mensen binnen te dringen en de overheid ziet zich genoodzaakt belasting te heffen.

Strawberry Mansion is door op 15 juni 2021 beoordeeld met een 8 / 10.

Belasting op dromen en reclame in je dromen, dat klinkt futuristisch. Strawberry Mansion speelt zich af in de nabije toekomst. Kleding, decor, attributen en voertuigen lopen in stijl uiteen en overspannen meerdere decennia. Een eclectische verzameling van verleden, heden en de dag van morgen.

De film zit vol opvallende producten - wat reclame blijkt te zijn. Vervallen appartementen, vervlogen tijden; een beetje treurig. Het korrelige beeld geeft een mooi contrast met het futuristische verhaal. Als niets meer klopt, klopt alles.
Het is het jaar 2035, maar Bella neemt haar dromen nog op VHS-banden op - duizenden heeft ze in haar huis staan.

‘Een eclectische verzameling van verleden, heden en de dag van morgen.’

De soundtrack is fantastisch. Beetje space, futuristisch, muzikaal en aanstekelijk. Super jammer dat de muziek nergens te beluisteren is, even jezelf weer terugzetten in de vibe van Strawberry Mansion. En de award voor beste titelscherm dit jaar is ook al bekend.

Strawberry Mansion is een snoepkleurige en sprookjesachtige fantasie. Creatief, origineel en pakkend. Een beetje vreemd, maar erg lekker. Geen perfecte film, toch overtuigend met een fantastische vibe. De productie is knullig en tegelijkertijd charmant. Het mag duidelijk zijn: deze film is niet voor iedereen. Wil je een serieuze, realistische of tot in de puntjes uitgewerkte film? Sla maar over. Wil je echter verwonderd worden...

Te zien op Cineville

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Strawberry Mansion:

Pluspunten Strawberry Mansion

In een droom kan alles, Futuristisch, Eclectisch, Korrelig beeld, Contrasten, Soundtrack, Titelscherm, Creatief, Origineel, Charmant

Minpunten Strawberry Mansion

-

Over Strawberry Mansion

Regie

Kentucker AudleyAlbert Birney

Cast

Kentucker AudleyPenny FullerGrace Glowicki

Genre

Sciencefiction

Thema

MysterieOverheid

Taal

Engels

Duur

1:30 uur

Nuttige recensie

4 / 4 personen vinden deze recensie van Strawberry Mansion nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series